Humanitarno kino opet na FGAG-u

04_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: SZ FGAG
Humanitarno kino opet na FGAG-u

Osim filmova, organizatori su pripremili raznovrsni zabavni program, prilagođen za sve posjetitelje, uključujući i besplatnu lutriju koju su omogućili brojni sponzori projekta.

Studentski zbor Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Split u suorganizaciji sa splitskom udrugom MoSt, te uz potporu Uprave Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Split, po treći put organizira humanitarno kino Srce FGAG-a.
U srijedu, 11. prosinca od 19:00 h u velikom amfiteatru FGAG-a po treći puta ovo će jedinstveno kino otvoriti vrata za sve studente, profesore, asistente te sve građane.
Humanitarno kino potpuno je besplatno za sve posjetitelje. Umjesto ulaznica, organizatori pozivaju sve posjetitelje da doniraju hranu (preporučuje se konzerviranu) te higijenske potrepštine. Sve prikupljene donacije prosljeđuju se udruzi MoSt te njihovom centru za beskućnike i nezbrinute.
Kroz dosadašnje dvije akcije (prosinac 2018; travanj 2019.) iznos prikupljene hrane i higijenskih potrepština je preko 20.000 kn.
Organizatori kažu da na ovaj način žele doprinijeti podizanju svijesti među studentima i građanima o problemima svakodnevice najugroženijih građana.
Osim filmova, organizatori su pripremili raznovrsni zabavni program, prilagođen za sve posjetitelje, uključujući i besplatnu lutriju koju su omogućili brojni sponzori projekta.

Svi filmovi, kao i u dosadašnjim izdanjima humanitarnog kina, domaće su produkcije i domaćih autora:
1. Film iznenađenja - kratkometražni film;
2. Građanin trećeg reda Ivan Trpimir Lozić, kratkometražni tematski film koji govori o svakodnevici splitskih beskućnika i problemima s kojima se susreću;
3. Vlak u snijegu- Croatia film, dugometražni film večeri.
Prilikom ulaska u kino organizatori su pripremili slatko iznenađenje kojim će se najviše oduševiti najmlađi posjetitelji.

- Dragi sugrađani, studenti našeg, ali i drugih fakulteta, pozivamo vas sve da se u što većem broju odazovete ovoj humanitarnoj akciji. Pozovite vaše prijatelje, kolege iz klupa, roditelje, povedite djecu i uživajte u najboljem kinu u gradu te pružite ruku pomoći splitskim beskućnicima. Vidimo se u kinu - poručuju organizatori.