Hrvatska volontira!

12_05_2014 / 12:37h  |  Autor: I.Z.
Hrvatska volontira!

U ovogodišnjoj kampanji Hrvatska volontira! naglasak će biti na volontiranju mladih o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled budućeg društva. Od 19. do 24. svibnja u cijeloj Hrvatskoj održat će se različite javne akcije.

U ovogodišnjoj kampanji Hrvatska volontira! naglasak će biti na volontiranju mladih o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled budućeg društva. Od 19. do 24. svibnja u cijeloj Hrvatskoj održat će se različite javne akcije u kojoj će svoj volonterski doprinos dati pojedinci, organizacije civilnog društva te institucije i tvrtke koje će uključiti svoje djelatnike.

Kampanju već četvrtu godinu za redom organizira Hrvatska mreža volonterskih centara s namjerom isticanja značaja volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Prošlogodišnja kampanja okupila je 2.154 volontera koji su kroz 184 volonterske akcije na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 9.250 sati rada. U slanju ovogodišnje poruke Frendove ekipiraj i volontiraj! podršku su dali donatori projekta Pokreni sebe, promijeni svijet financiranog sredstvima EU IPA 2010 programa - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija EU, Grada Zagreba i Ureda za udruge Vlade RH.

Ovako Dalmacija volontira kad Hrvatska volontira!

Volontiranje na 17. Danima volonterskog rada u Splitu, u knjižnici Marko Marulić, različitim udrugama i srednjim školama i Domu za starije osobe Lovret, organiziranje sajma Mladi za mlade u Zadru, uređivanje okoliša u Kaštelima i Zadru, uređivanje školskog dvorišta u Sinju i obnavljanje starih suhozida u Murteru tek su neke od 29 volonterskih akcija u Dalmaciji. Više informacija potražite na www.volontiram.info.