Hrvatska volontira i 2016.!

10_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Hrvatska volontira / Press
Hrvatska volontira i 2016.!

Hrvatska volontira ove će se godine održati od 16. do 21. svibnja 2016. u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara i obuhvatit će niz aktivnosti, predavanja, druženja, akcija...

Hrvatska volontira ove će se godine održati od 16. do 21. svibnja 2016. u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara.

Tema ovogodišnje, šeste po redu, manifestacije Hrvatska volontira jest korporativno volontiranje, odnosno povezivanje djelatnika poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora. Uključivanjem djelatnika poslovnog sektora u volonterske aktivnosti neprofitnih organizacija podsjeća se na važnost izgradnje povezane i humane zajednice u koju su uključeni svi pripadnici društva.

Cilj je manifestacije ukazati na potencijale za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Manifestacija Hrvatska volontira služi kao platforma za uključivanje što većeg broja građana i organizacija iz cijele RH u volonterske akcije u različitim društveno korisnim aktivnostima, čime se promovira vrijednost volontiranja kao građanske vrline i navike srca.

Svi zainteresirani građani pozvani su uključiti se u volonterske akcije koje će se održati u njihovoj zajednici te sudjelovati u programu koji pripremaju organizacije civilnog društva. Program se može pratiti na linku.