Hrvatska volontira

17_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Hrvatska volontira / Facebook
Hrvatska volontira

U ponedjeljak, 21. svibnja počinje manifestacija Hrvatska volontira 2018. koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva u suradnji s regionalnim volonterskim centrima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu organizira osmu po redu manifestaciju Hrvatska volontira kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se održava od 21. do 26. svibnja u preko 70 hrvatskih gradova, gdje će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju bolje i sretnije zajednice. Hrvatska volontira održava se u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladinog Ureda za udruge te Festivalom Gledaj (u)druge u Rijeci, kako bi se ukazalo na brojne koristi koje udruge donose svojim korisnicima i zajednicama u kojima djeluju.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod sloganom „Volontiramo – zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu“, a podržale su je i mnoge osobe iz javnog života poput Mislava Čavajde, Maje Sever, Danijele Trbović, Domagoja Novokmeta i mnogih drugih.

U manifestaciju će se uključiti veliki broj volontera pojedinaca, ali i volontera iz korporativnog svijeta, a popis od 261 volonterskih aktivnosti, od kojih su 125 u Sjevernoj Hrvatskoj, 75 u Zapadnoj, 37 u Južnoj, te 24 u Istočnoj Hrvatskoj (po trenutnoj situaciji) može se pronaći ovdje. Građani su preko naših web stranica i društvenih mreža pozvani pronaći aktivnost koja ih inspirira, zavolontirati se i na taj način dati svoj osobni doprinos volonterstvu u Hrvatskoj i postati dio društva koji stvara promjene.

U sklopu manifestacije, u Splitu se 21. i 26. svibnja održavaju 21. Dani volonterskog rada (detaljnije na linku: https://bit.ly/2rQ6HcL), koji se ove godine obilježavaju konferencijom „Pokretačka snaga volontiranja“ (21. svibnja) i humanitarno-prodajnom izložbom za Udrugu Dyxy (26. svibnja).