Hrvatska čita besplatno!

08_12_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook
Hrvatska čita besplatno!

Od 6. prosinca Hrvatska je postala prva zemlja na svijetu koja je u potpunosti Zona Besplatnog Čitanja: putem aplikacije Croatia Reads dostupno je 100 000 domaćih i stranih naslova.

Od 6. prosinca Hrvatska je postala prva zemlja na svijetu kojaje u potpunosti Zona Besplatnog Čitanja: svi ljudi unutar granica Hrvatske ove blagdane mogu čitati potpuno besplatno putem nove aplikacije Croatia Reads (Hrvatska čita). Svima postaje dostupno 100.000 vrhunskih knjiga iz cijelog svijeta za besplatno čitanje bilo gdje unutar njenih granica, bez članske iskaznice ili posebnog koda.

Među 100 000 naslova, dostupne su knjige i na hrvatskom i na stranim jezicima. U riznici hrvatskih izdavača zastupljeni su svi žanrovi, od političkih eseja, kratkih priča, i pjesama do autobiografija, povijesnih i ljubavnih romana. CroatiaReadssigurno će dobro doći i studentima jerćeimovako biti dostupni naslovi kojih u njihovim knjižnicama i knjižarama možda nema ili su im preskupi. Aplikacija je dostupna i za Android i za iOS uređaje

Aplikacija Croatia Reads, kao i cijela inicijativa pod istim imenom ima za cilj povećati digitalnu pismenost i ukazati na to da je znanje pravo, a ne privilegija. Novosti o inicijativi mogu se pratiti na Facebooku.

Projekt FREZ (Free Reading Zones) prvi put je predstavljen početkom jeseni u Zagrebu, kad je Café Velvet (Dežmanova 9) postao prva Zona Besplatnog Čitanja u Hrvatskoj. Café Velvet je zapravo pilot projekt kojem je od početka cilj bio pretvoriti cijelu hrvatsku u Zonu Besplatnog Čitanja.