HNK Split otvara sezonu

09_10_2015 / 09:30h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: HNK Split
HNK Split otvara sezonu

Hrvatsko narodno kazalište Split otvara sezonu 12. listopada, izvedbom baleta Bolero / Carmen. Prva premijera, dramska, uslijedit će idućeg dana, a riječ je o drami Umjetnost intervjua.

Hrvatsko narodno kazalište Split otvara sezonu 12. listopada, izvedbom baleta Bolero / Carmen. Prva premijera, i to dramska, uslijedit će već idućeg dana. 13. listopada u 20.30 h izvest će se, u Gradskom kazalištu lutaka, predstava Umjetnost intervjua u režiji Nenni Delmestre.

Umjetnost intervjua prva je od deset premijera koje očekuju splitsku publiku u nadolazećoj sezoni. Program obuhvaća ukupno šest dramskih premijera, dvije operne i dvije baletne premijere.

Drama

Uz Umjetnost intervjua, dramske su premijere još Kašeta brokava Elvisa Bošnjaka, u režiji Nenni Delmestre, zatim Strašni roditelji Jeana Cocteaua u režiji Gorana Golovka; Melodrama je naziv projekta kojim će se baviti redateljsko-dramaturški dvojac Anica Tomić i Jelena Kovačić; klasik Šest lica traži autora Luigia Pirandella režirat će Olja Lozica; duo-dramu Érica-Emmanuela Schmitta Mali bračni zločini na scenu će postaviti Trpimir Jurkić.

Opera i balet

Ljubitelje opere očekuju premijere Samson i Dalila u režiji Krešimira Dolenčića i Verdijev Ernani u režiji Giancarla del Monaca. Balet 5 do 12 Splićani su mogli vidjeti proteklog Splitskog ljeta na Sustipanu, a ove će sezone to moći učiniti u kazališnoj zgradi. Druga baletna premijera nosi naslov Vragolasta djevojka.

Program se u cijelosti može pronaći ovdje.