Imamo najbolju fotografiju

27_03_2012 / 10:20h
Imamo najbolju fotografiju

Ove godine je na natječaj Zbora fotoreportera Hrvatske stiglo gotovo 2 tisuće fotografije od 115 autora. Među nagrađenima je i naša fotoreporterka Maja Prgomet u kategoriji Kultura i umjetnost!

Ove godine je na natječaj Zbora fotoreportera Hrvatske stiglo gotovo 2 tisuće fotografije od 115 autora pa je međunarodni žiri imao pune ruke posla izabrati pobjednike u sedam kategorija.

Pobjednik natječaja Hrvatska novinska fotografija je fotoreporter Hine Damir Senčar, s tri nagrade – dvije u kategorijama Događaj i Reportaža te kao autor fotografije godine. Među nagrađenima je i naša fotoreporterka Maja Prgomet u kategoriji Kultura i umjetnost. Nagrade su također dobili i Darko Mihalić iz Globusa u kategoriji Svakodnevni život, Željko Hladika - Max iz Pixsella u kategoriji Portret, Božo Vukičević iz Cropixa u kategoriji Sport te Stipe Surać u kategoriji Priroda i okoliš.

Sto najboljih novinskih fotografija objavljeno je na fotoreporteri.hr, a tiskat će se i u monografiji te predstaviti javnosti putem izložbe koja će uskoro krenuti na turneju Hrvatskom.

Na natječaju Male stvari puno znače koji je bio otvoren i za amaterske fotografe nagradu je dobio Dalibor Talajić za fotografiju Skok.