Hip-hop i grafiti u Domu

10_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mario Vidić, arhiv
Hip-hop i grafiti u Domu

Udruga mladih Underground Society i Kolektiv Snaga Stila organiziraju festival Freestyle on the Block! od 10. do 14. ožujka u Domu mladih u Splitu. Festival uključuje crtanje grafita, tribine o hip-hopu i još mnogo toga.

Udruga mladih Underground Society i Kolektiv Snaga Stila organiziraju festival Freestyle on the Block! od 10. do 14. ožujka u Domu mladih u Splitu.

Festival se održava 3. godinu zaredom, a program će uključivati ocrtavanje grafita, javne tribine o hip-hop kulturi, natjecanja u bboyingu i hip-hopu, jammanje te radionice stranih i hrvatskih plesača. Ove godine pripremili su i skejtersko natjecanje Best Trick i Game of Skate, te Double Set za one malo hrabrije. Festival će trajati 4 dana, a započet će 10. ožujka u 19 sati radionicom crtanja Jane Matošić. Nakon toga slijedi Izložba Superjunaka Tome Mandića te Open Hiphop/Bboying session u 20 sati.

Drugi dan festivala rezerviran je za crtanje grafita, otvorenu diskusiju o hip hop kulturi, predavanje o battlingu i jammanje pod nazivom King of the Cypher uz plesne hitove Radio Nule. Za kraj večeri sve ljubitelje hip-hop glazbe očekuje koncert ROLAJ SA ZIGGIem // Afterparty Freestyle On The Block na kojem će nastupiti General Woo te lokalni DJ-evi.

Program trećeg dana festivala započet će u 13 sati radionicom hip-hopa, housea, poppinga/lockinga te brakea i prijavama za Game Of Skate. U 18 sati dodijelit će se nagrade za pobjednike skejt natjecanja Game Of Skate, Best Trick i Double Set.

Zadnji dan festivala 13. ožujka održat će se natjecanja u bboyingu te završno druženje u 23 sata.

Dnevna cijena ulaznice za posjetitelje je 20 kuna, a karta za cjelokupni festival može se kupiti po cijeni od 50 kuna. Skejteri ne trebaju plaćati kotizaciju (nagrade nisu novčane već sponzorske), a kotizacija za plesače iznosi 50 kuna. 

Više o programu festivala na Facebooku.