HERA za kulturu

02_04_2012 / 11:46h
HERA za kulturu

Mreža Hera pokrenula je novi Zajednički istraživački program na temu 'Kulturni susreti'. Ukupni budžet iznosi 18.5 milijuna €, a financiraju se novi humanistički projekti koji se bave kulturnim susretima.

Mreža Hera (Humanities in the European Research Area) pokrenula je novi Zajednički istraživački program na temu 'Kulturni susreti'. Ukupni budžet iznosi 18.5 milijuna €, a financiraju se novi humanistički projekti koji se bave kulturnim susretima i uključuju istraživače iz 3 ili više zemalja.

Sudionici mogu biti iz sljedećih zemalja: Austrija, Belgija, Hrvatska, Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Island, Irska, Litva, Luxembourg, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Slovenija, Švedska i Velika Britanija.

HERA JRP traži projekte koji se bave općim povijesnim i teorijskim pitanjima, kao i projekte koji istražuju specifičnije i egzemplarne aspekte kulturnih susreta. Program nastoji istražiti fenomen kulturnih susreta u prostornim terminima (npr. kulturni susreti unutar geografskih okvira), jednako kao i u vremenskim terminima (npr. u suvremenom vremenu kao i u dugoročnim povijesnim perspektivama).

Rok prijave je 4. svibnja 2012. godine.

culturenet.hr