Harry Potter u Splitu

09_03_2016  |  Autor: Martina Melvan  |  Foto: Martina Melvan
Harry Potter u Splitu

Prvi lokalni Tjedan Harryja Pottera otvoren je u ponedjeljak 7. ožujka, i to svečanom ceremonijom razvrstavanja u domove Hogwartsa u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića. Još se stignete priključiti.

Malo je djece (ali i odraslih) danas koji nisu čuli za Harryja Pottera, malog čarobnjaka zbog čijih su avantura poželjeli dobiti svoje pismo za čarobnjačku školu Hogwarts, priliku da zaigraju metloboj ili kušaju pivoslac. I iako se diljem svijeta već godinama održavaju različita događanja posvećena upravo ovom magičnom svijetu autorice Joanne K. Rowling, splitski obožavatelji serijala tek su ovog tjedna došli na svoje.

Naime, prvi lokalni Tjedan Harryja Pottera otvoren je u ponedjeljak 7. ožujka, i to svečanom ceremonijom razvrstavanja u domove Hogwartsa u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića. Riječ je o splitskom izdanju manifestacije koju su prije dvije godine u Zadru zakuhali entuzijastični studenti Odjela za informacijske znanosti suradnji s profesorima i djelatnicima Gradske knjižnice Zadar.

Splićanke Ena Grubišić, Nikolina Kusić, Katarina Mandić, Maja Stazić i Ana Vidić, od kojih su dvije za vrijeme studija bile dio originalnog zadarskog organizacijskog tima, odlučile su se, ponukane uspjehom prethodnih Tjedana, u svom rodnom gradu pokrenuti sličnu priču.

U suradnji s Gradskom knjižnicom bacile su se u organizaciju šest dana druženja i igara kako bi spojili potterovce i potterovke Splita. Ponedjeljak je uz razvrstavanje po domovima donio i slatki desert u obliku tematske torte, a utorak natjecanje u čarobnjačkom pictionaryju.

U nastavku programa 9. ožujka učenike drugog razreda OŠ Pojišan očekuje radionica izrade sova, dok će 10. ožujka za sve zainteresirane od 17 sati održati radionica stripa Harry Potter. U petak ćete imati priliku testirati svoje znanje i pobrati super nagrade u nagradnom kvizu, koji također počinje u 17 sati. U subotu će se pak održati utakmica metloboja na igralištu OŠ Pojišan s početkom u 10 sati, kojom će se ujedno i zaključiti prvi splitski Tjedan Harryja Pottera