Hardcore metal spektakl u Kocki

21_03_2017  |  Autor: Maya  |  Foto: STxHC
Hardcore metal spektakl u Kocki

Četveročlani belgijsko/njemački bend Nasty i domaćini iz benda Stepped Out pripremaju pravi hardcore spektakl

Četveročlani belgijsko/njemački bend Nasty i domaćini iz benda Stepped Out nastupit će na Kockinoj pozornici u četvrtak 23. ožujka, a kako je sutradan ipak radni dan - vrata Kocke otvaraju se u 21 sat. .

Četveročlani belgijsko/njemački bend Nasty dolazi iz La Calamine (Belgija), a na svjetskoj hardcore sceni je od 2004. godine. Iza njih su višestruke europske i svjetske turneje i hrpa velikih festivala (Wacken Open Air, Impericon, Summerblast, With Full Force, Ieper, Hellfest, Resurrection, Groezrock..). Muzički gledano, to je metalcore-groovy death metal mix, kombiniran sa beatdown hardcore, sirovim, teškim rifovima i britkim, oštrim breakdownovima. Jako žestoki nastupi, tekstovi vrlo angažirani, a za sebe kažu da su četiri lika koji sviraju sjebanu muziku za sjebani svijet oko njih. Koncerti nabijeni energijom do maksimuma, po čemu su poznati. U sklopu svoje ovogodišnje europske turneje, po prvi puta stižu u Split.

youtube.com/channel
Facebook


Stepped Out
(Split) je nastao 2010. godine među četvoricom prijatelja koji su dijelili zajedničku želju i interes, a to je bilo svirati muziku na kojoj su odrastali. Prijašnji i sadašnji članovi, svirali su u mnogim bendovima sa splitske, čak i zagrebačke underground scene kao što su Dishonest, Empty Wallets, 5 Minutes To Steve, Metapren, Immanuel Cunt, Dying in this place, Essence, Talason, Moraines, (Pilate)Cruz... Prvi ozbiljniji rad započinje 2011. godine, kada je i snimljen prvi demo EP Through the storms s 4 pjesme u Sound crew studio Split, a onda je došla i 2013. godina kada je bend izbacio svoj drugi EP Distorted values sa 6 pjesama, snimljen u Studio 3/4 Klub Kocka u Splitu, koji je bio za bend jedna skala gore u odnosu na prvi demo. Žanrovi koji su utjecali na zvuk benda definitivno su youth crew HC, melodični hardcore iz 90-ih, NYHC, punk rock, old school HC, SXE hardcore.. Tekstovi govore o borbi pojedinca u društvu, borbi za opstanak malog čovjeka, iskrivljenim vrijednostima, ali i onim pozitivnim - zajedništvu na hardcore/ punk sceni kojeg ima sve manje, o osobnim događajima i stvarima koje nas okružuju, ljudskim pravima, slobodi. Bend stoji čvrsto protiv mržnje, netolerancije i diskriminacije.

steppedout.bandcamp.com
Youtube