Istra slavila još uvjerljivije

10_03_2013 / 10:49h  |  Foto: Rene
Istra slavila još uvjerljivije

Novi ovosezonski susret Hajduka i Istre 1961 nije započeo u euforičnoj atmosferi kao u listopadu, ali je pokazao jednaku želju i neefikasnost domaćina iz čega su gosti ovoga puta kući otišli sa uvjerljivijom pobjedom.

Novi ovosezonski susret Hajduka i Istre 1961 nije započeo u euforičnoj atmosferi kao u listopadu, pred 20 tisuća navijača i sa koreografijom na sjevernoj tribini, ali je pokazao jednaku želju i neefikasnost domaćina iz čega su gosti ovoga puta kući otišli sa uvjerljivijom pobjedom - 2:1.

Kiša je natopila travnjak i demotivirala publiku pa se na tribinama skupilo svega par tisuća navijača među kojima i grupa od dvadesetak gostujućih Demona. Hajduk je od prve minute započeo niz loših realizacija, a Istra je u prvom napadu, nakon pola sata utakmice, zabila gol. Igrači su tada dobili još glasniju podršku s tribine, atmosferu je dodatno zapalio ulazak te potom igra Kouassia, no rezultat se nije mijenjao. Osim sa golom zaostatak, Hajduk je kraj poluvremena dočekao i sa igračem manje.

Brojčano stanje na terenu izjednačilo se nakon dvanaest minuta igre u drugom poluvremenu, a deset minuta kasnije Hajduk je konačno, iz jedanaesterca, postigao izjednačujući pogodak. Nastavili su se nizati kartoni i Hajdukove prilike, no pogodak je ponovno postigla Istra (u 81. minuti, kao i u utakmici prošle jeseni) te drugi put ove sezone sa Poljuda odnijela sva tri boda.

>> Spit - Zagreb: Sad je Rebić Ćiri odnio bodove