Guglielmo Mascio u hodniku Kocke

18_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: KLFM
Guglielmo Mascio u hodniku Kocke

Njegov stil se može opisati kao svježi “Roman disco sound” s dodatkom najbolje ostavštine italo disca, rare afro zvuka i slične egzotične plesne glazbe.

KLFM – Radio u zajednici u petak, 20. prosinca, u hodniku kluba Kocka organizira gostovanje Guglielma Mascia - klupsku poslasticu za sve one s istančanim ukusom za disco glazbu i sve srodne žanrove.
Veteran talijanske scene, jedan od članova Nu Funk Klan kolektiva pod čijom su se “palicom” organizirale najbolje zabave proteklih godina, stiže iz Pescare. Njegov stil se može opisati kao svježi “Roman disco sound” s dodatkom najbolje ostavštine italo disca, rare afro zvuka i slične egzotične plesne glazbe.

Posljednjih par godina talijanska klupska scena defitivno doživljava svoj preporod i dolaskom generacije producenata i DJ-a kao što su Nu Guinea, Pellegrino, Mystic Jungle Tribe, Whoodamanny, Napoli Segreta... opet nalazi svoje mjesto na glazbenoj mapi Europe.
Dakako, Italija je dom i veteranima i idolima mnogih generacija posljednjih 30-ak godina – DJ-evima kao što su Beppe Loda, Daniele Baldelli, Leo Mas...

Međutim, postoji i ona srednja generacija koja je tu scenu održavala u periodu od devedesetih godina na ovamo te se trudila talijanskoj publici predstaviti aktualan zvuk tog vremena, što definitvno nije bilo lako uzevši u obzir zatvorenost Talijana kao publike i bogatu vlastitu povijest koju imaju i egzistiraju kao “glazbeni svijet” za sebe.
Jedan od predstavnika te generacije je i Guglielmo Mascio, koji će nakon Londona, Berlina i sličnih destinacija po prvi put zasvirati i pred splitskom publikom.

Svirka starta u 23 sata, a upad je 30 kn.