Uđi u Građanski inkubator

24_10_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Uđi u Građanski inkubator

Otvorene su prijave za Građanski inkubator, seriju radionica u Klubu Zona koja će povezati mlade sličnih interesa, ali i ponuditi priliku za stjecanje znanja iz područja demokratskog građanstva, aktivizma, ljudskih prava, diskriminacije i korupcije.

Otvorene su prijave za Građanski inkubator, seriju radionica za mlade koje će se od 5. studenog, subotom od 11 do 13 sati održavati u Klubu Zona. Riječ je o pet radionica na kojima će sudionici će, između ostalog, govoriti o svojim viđenjima demokracije i građanstva. Upoznat će se s radom udruga za mlade, ulogama Vijeća učenika i Savjeta mladih. Osvijestit će vlastite stereotipe i predrasude te naučiti razliku između percepcije i interpretacije.Također, naučit će i bolje prepoznati korupciju te se upoznati s mogućnostima njenog suzbijanja.

- Građanski inkubator povezat će mlade sličnih interesa, ali i ponuditi priliku za stjecanje znanja iz područja demokratskog građanstva, aktivizma, ljudskih prava, diskriminacije i korupcije. Sudionici će teme obrađivati kroz grupni i individualni rad, rasprave, igranje uloga i sličnih metoda koje će im koristan sadržaj učiniti dodatno zanimljivim. Voditelj radionice bit će Petar Kelvišer, a dubina obrade tema i dinamika rada prilagodit će se interesima sudionika - najavljuje Goran Biličić iz Info zone.

Sudjelovanje je besplatno, a rezervacija mjesta moguća je putem prijavnice dostupne na klubzona.net.