Gradimo Dom zajedno u studenom

30_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Arhiv
Gradimo Dom zajedno u studenom

Program je za sudionike besplatan, a na radionice se potrebno prethodno prijaviti zbog ograničenja broja sudionika.

Dom mladih u studenom će ugostiti raznovrstan filmski, izvedbeni, glazbeni i radionički program. Što te sve očekuje u prostorijama Doma, saznaj u nastavku!

3.11. 17H
MALA SCENA
CIRKVIZ (KAM HRAM)

Pitanja su iz općeg znanja s osvrtom na tradicionalni i suvremeni cirkus.
Kviz je natjecateljskog karaktera, a tri najuspješnije ekipe očekuju nagrade.
[Natjecatelji sudjeluju u ekipama, a svaka od ekipa može imati maksimalno četiri (4) člana. Kviz se sastoji od ukupno 50 pitanja (vizualna, a/b/c i otvorena)].
Kviz vodi, sastavlja i uređuje Dasen Petrić. Prijave za sudjelovanje putem maila na [email protected]!

3.11. 19H
AMFITEATAR MKC
2. OPEN STAGE (KAM HRAM)

Open stage Mala scena je manifestacija u kojoj prijavljeni zainteresirani kreativci prezentiraju svoje vještine, znanja i kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus. Ovaj put predstavljamo i Open stage special na kojem će belgijska umjetnica suvremenog cirkusa Hanne Coeckelberghs izvesti performans na svili Aquila, inspiriran letom orlova.

4.11. 17H
BETON KINO
Radio škola (KLFM)

U sklopu aktivnosti KLFM Radio škole, organiziramo druženje, razgovor i prijenos iskustava sa splitskim radio doajenom i nekadašnjim kolegom s radija KL – Damirom Duplančićem. Kolega Duple će prenijeti svoja
iskustva radijske arheologije kultne emisije Izgubljena generacija, a koja uključuje istraživanje, pripremu emisije, radijsko kolažiranje, glazbenu selekciju i podlogu te posebno iskustva radijskog intervjua (uživo i telefonski). Radionica je otvorena za sve zainteresirane radio entuzijaste, broj sudionika je ograničen s potrebnim prijavama unaprijed (na klfm.org). Snimka će biti emitirana 8.11. u sklopu jutarnje emisije Medley.

5.11. 20H
BETON KINO
KINEDOK: PUTINOVI SVJEDOCI (FMFS)

Radnja ovoga filma počinje 31. prosinca 1999., kada je Rusija dobila svog novog predsjednika. Film je nastao prema jedinstvenim i strogo dokumentarnim svjedočanstvima pravih uzroka i posljedica operacije Nasljednik, nakon koje je Rusija ostala s predsjednikom koji i dalje vlada. U filmu se pojavljuju Mihail
Gorbačov
, Boris Jeljcin, Vladimir Putin i ruski narod, uvijek nijemi svjedok vlastite sudbine.

6-8.11. 10-20H
BETON KINO
RADIONICA ZUMOFONIJE (MAVENA)

Voditelji: Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo
U sklopu ISPOD BINE sound art festivala, radionice Zumofonije odvijaju se za stvaranje i izvođenje izvorne vokalno-zvučne situacije ekstremnog muzičkog kazališta pomoću ručnih zvučnih instrumenta zumera. Polaznici radionice upoznat će se s estetikom bruitizma i metodologijom rada na partituri za glas i umjetnost šumova i buke iz različitih tekstualnih materijala preuzetih iz područja filozofije, književnosti, dokumentarističkih ili žurnalističkih izvora. Prema vlastitoj grafičkoj partituri pripremit će i izvesti ekstremno-zvučni performans ili zumofoniju uz stvaranje zvukova zujanja, piskutanja, krčenja, brujanja, pucketanja, škripanja iz malih električnih zumera, čiji bijeli i crni šum ozvučuju megafonski mikrofoni, a modificiraju vokalne efekt-pedale pritiskom ruku ili stopala. Vokalnim izvođenjem tekstualnog materijala kodiramo izgovoreni tekst u akcionu notaciju zumofonije stvarajući geste pomicanja ruku nalik na humanizirane robote.
Zumeri su poput detekora za registraciju osnovnih boja zumofonije - crvene, žute i plave: oni reagiraju istom bojom zvuka na pojavu slova koje želimo kodirati. Zumeri su smješteni u ispražnjenim reflektorskim kućištima i napajaju se električnom energijom iz suhih akumulatora, stoga su dijelom naše šire kazališne aparature za ekstremne reflektofonije. Cijeli koncept je zamišljen kao platforma za razvoj upotrebe zvučnih instrumenata za konkretnu i improviziranu glazbu, koji su vezani uz njihovo korištenje u performansima na umjetničkim alatkama proizvedenim u okviru rada ekstremnog muzičkog kazališta DB Indoša.

9.11. 20H
BETON KINO

Zagreb Film Festival u Splitu: OVNOVI (FMFS)
U osami izolirane islandske doline dva brata, Gummi i Kiddi, bave se uzgojem ovaca. Iako žive na susjednim farmama, već 40 godina ne razgovaraju jedan s drugim. Kada Kiddijevo nagrađivano stado pogodi smrtonosna zarazna bolest, u opasnosti se nađe čitava dolina. No Gummi i Kiddi odbijaju se predati. Kako bi spasili vrijednu pasminu uzgajanu generacijama, a time i same sebe, otuđena braća prisiljena su udružiti se.

12.11. 20H
AMFITEATAR DOMA MLADIH
Zagreb Film Festival u Splitu: ALICE I GRADONAČELNIK (FMFS)

Paul je ostarjeli, ali oštroumni gradonačelnik Lyona koji je nakon godina provedenih u političkoj areni zapao u egzistencijalnu krizu, nekoć ambiciozni političar više nema ni jednu originalnu zamisao. Kada iz Oxforda stigne mlada filozofkinja Alice kako bi se prijavila za radno mjesto koje više ne postoji, Paul u njoj vidi posljednju slamku spasa te joj nudi neobičan posao: naoružati gradonačelnika svježim idejama.
Film je ovjenčan nagradom Europa Cinemas Label, najprestižnijim priznanjem u sekciji '15 dana autora' filmskog festivala u Cannesu.

14.11. 19H
GALERIJA MKC

Izložba Vitra Drinkovića ”Evolucija percepcije” (MKC)
Izložba Vitra Drinkovića kroz interaktivne instalacije propituje utjecaj tehnologije na stvaranje percepcije svakodnevice.
Izložba ostaje otvorena do 5.12.2019.

19.11. 20H
BETON KINO
KINEDOK: KRAJ SVIJETA (FMFS)

Kraj svijeta intiman je, kreativan i izrazito vizualan dokumentarac u kojem se nekoliko priča spaja u jednu zajedničku pripovijest koja se zbiva tokom jedne noći. U velikom gradu brojne ljude povezuje jedna potreba – usamljenostII potreba za razgovorom. Jedni zovu hitni broj 112, drugi zovu radio. Ove noći tema radijske emisije je kraj svijeta prema predviđanjima majanskog kalendara. Voditelj pita slušatelje što to znači njima kao pojedincima, a oni govore o stvarima koje su tragične i bolne, katkada banalne i duhovite. Njihova potreba da ih se čuje, da s nekim podijele svoje doživljaje je dirljiva. Radio je motiv koji povezuje večernja zbivanja, kao i elemente filma u vidu strukture i značenja – izvor je najvažnijih pitanja.

30.11.
BETON KINO 18-20H
RADIO DAN&NOĆ (KLFM)

Tradicionalno godišnje i polurođendansko radijsko druženje Radio Dan & Noć u subotu 30. studenog dovodi Željka Luketića i Leri Ahel koji stoje iza riječko-zagrebačke izdavačke kuće Fox & His Friends. Autori su vinilnog izdanja Ples iza jugoslavenske baršunaste zavjese 1977. – 1987., a pričat će o nezavisnom glazbenom izdavaštvu danas, digging kulturi i fenomenu disco glazbe na našim prostorima.

Program se nakon Beton kina seli u Kocku, izvođači su zasad tajna, a nakon svirki je KLFM Soundsystem.
Za one koji se žele priključiti radiju, ovo je izvrsna prilika za to!

Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje!