Grad Dubrovnik stipendira

09_11_2015 / 13:05h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Grad Dubrovnik / Fb
Grad Dubrovnik stipendira

Grad Dubrovnik raspisao je nekoliko natječaja za stipendiranje učenika i studenata za školsku i akademsku godinu 2015/16.

Grad Dubrovnik raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija nadarenim studentima, Natječaj za dodjelu stipendija studentima u deficitarnim zanimanjima, Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja te Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata.

22 stipendije za nadarene studente

Grad Dubrovnik će dodijeliti 22 studentske stipendije nadarenim studentima za akademsku godinu 2015/2016., i to: 10 stipendija u području prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti te području biomedicine i zdravstva
- 10 stipendija u području društvenih i humanističkih znanosti i - 2 stipendije u umjetničkom području sukladno Pravilniku o znanstvenim i umjetničkim područjima, poljima i granama (Narodne novine, br. 118/09., 82/12. i 32/13). Za one koji studiraju u Dubrovniku dodijelit će se stipendija od 600 kuna mjesečno, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika 1000 kuna mjesečno. Rok za prijavu je 16. studenog.

Obrazac za prijavu i dodatne informacije mogu se pronaći ovdje

Deset stipendija za studente u deficitarnim zanimanjima

Studentima u deficitarnim zanimanjima dodijelit će se 10 stipendija, za iduća zanimanja:  Magistar/ra matematike  - nastavnički smjer, Magistar/ra edukacijske rehabilitacije, Doktor/ica medicine, Magistar/ra socijalnog rada, Magistar/ra fizike – nastavnički smjer, Magistar/ra medicinske biokemije, Magistar/ra inženjer građevinarstva. Stipendija se dodjeljuje studentima izvan Dubrovnika i iznosi 1000 kuna mjesečno. Rok za prijavu je 16. studenog.

Obrazac za prijavu i dodatne informacije mogu se pronaći ovdje

Ukupno 20 stipendija za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Grad Dubrovnik će dodijeliti 6 učeničkih i 14 studentskih stipendija učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja za školsku godinu 2015/2016. Iznos stipendija koje će se dodijeliti je: za učenike koji se školuju u Dubrovniku – 320 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz); za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika – 640 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz); za studente koji se školuju u Dubrovniku – 600 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz);  za studente koji se školuju izvan Dubrovnika – 1.000 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz). Rok za prijavu je 16. studenog.

Obrazac za prijavu i dodatne informacije mogu se pronaći ovdje

Stipendije za učenike i studente stradalnike ili djecu stradalnika Domovinskog rata

Grad Dubrovnik će dodijeliti stipendije učenicima i studentima koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata. Iznos stipendija koje će se dodijeliti je: za učenike koji se školuju u Dubrovniku – 320 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz); za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika – 640 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz); za studente koji se školuju u Dubrovniku – 600 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz); za studente koji se školuju izvan Dubrovnika – 1.000 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz). Rok za prijavu je 16. studenog.

Obrazac za prijavu i dodatne informacije mogu se pronaći ovdje.