Gotovo 9 milijuna kuna za mlade

16_05_2014 / 13:55h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: sxc.hu
Gotovo 9 milijuna kuna za mlade

Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je natječaj za raspodjelu gotovo 9 milijuna kuna projektima u pet područja: Klubovi za mlade, Regionalni info-centri za mlade, Lokalni info-centri za mlade te Projekti udruga mladih i za mlade.

Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je natječaj za raspodjelu gotovo 9 milijuna kuna projektima udruga mladih i za mlade te jedinicama lokalne samouprave koji doprinose podizanju kvalitete života mladih.

Projekti se mogu prijavljivati u pet prioritetnih područja - Klubovi za mlade, Regionalni info-centri za mlade, Lokalni info-centri za mlade te Projekti udruga mladih i za mlade unutar kojeg je deset tematskih područja (međunarodna suradnja, uključivanje mladih u humanitarne akcije, mobilnost, programsko umrežavanje, osnaživanje za sudjelovanje u zajednici, osposobljavanje za poduzetništvo i samozapošljavanje, razvoj tolerancije, aktivno sudjelovanje mladih, provedba strukturiranog dijaloga, rad s mladima koji nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja te koji nisu zaposleni (NEET)).

Jedna udruga ne može prijaviti i ugovoriti više od 3 projekta . Najniži iznos potpore bit će 40 tisuća kuna, a najveći 200 tisuća kuna. Prijavitelj može zatražiti do 100% iznosa potrebnog za financiranje i provedbu projekta, a odobreni iznosi isplatiti će se jednokratno, ovisno o raspoloživosti sredstava.

Rok za dostavu prijava je 13. lipanj 2014., osim za dostavu prijava za prioritetno područje 4. Lokalni programi za mlade za koji je rok 29. svibanj 2014. (rok je naknadno produljen do do 13. lipnja).

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i druga dokumentacija dostupni su na mspm.hr.