Zorinu mast smo radili u konobi

23_01_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Zorinu mast smo radili u konobi

Goran Čipćić, najpoznatiji mladi dugopoljski poduzetnik, unuk bake Zore i pobjednik projekta Startaj Hrvatska bio je gost 30. epizode podcasta U Zoni.

Goran Čipćić, najpoznatiji mladi dugopoljski poduzetnik, unuk bake Zore i pobjednik projekta Startaj Hrvatska bio je gost 30. epizode podcasta U Zoni. S Tomislavom Primorcem pričao je o Zorinoj masti s kojom je obiteljsko nasljeđe i narodnu medicinu uveo u svijet poduzetništva.

- Najviše me satare prat suđe - priznao je ovaj simpatični mladi dugopoljski poduzetnik, otkrivajući da mu je proizvodni pogon u početku bio u konobi, među pršutima. Za razliku od mnogih poduzetnika, on nema neugodna iskustva s birokracijom koja je prethodila profesionalizaciji proizvodnje. Pozitivne emocije vežu ga i za projekt Startaj Hrvatska za koji kaže da mu je promijenio život.

Receptura masti koja pomaže nadraženoj koži u obitelji Čipčić prenosila se s koljena na koljeno, a Goran je prvi član obitelji koji ju je doveo na police trgovina. U razgovoru je pričao o procesu pravljenja masti i kako je prvu narudžbu poznatog trgovačkog lanca punio ručno te je otkrio i da Zorinu mast preporučuju i pojedini liječnici.

- Dida je uvik reka neka mast bude 50 - prisjetio se bratove opaske nakon što je prvotno mast na tržište stavio po višoj cijeni. Ispričao je da u početku nije imao podršku roditelja i da su rijetki vjerovali u njega, no da se odlučio posuditi novac i prihvatiti izazov o kojem je razmišljao i dok je računao da će živjeti od nogometa. Danas ima proizvodni pogon, tim mladih suradnika te priprema nove recepte i proizvode.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.