Dva koncerta mladih glazbenika

09_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: HGM
Dva koncerta mladih glazbenika

U 9. Ciklusu koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić nastupit će Duo Atanasković, a koncert S/UMAS goes Hollywood združeni je rad ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS, kazališnog i likovnog odsjeka Akademije, te studenata Sveučilišta Sjever.

Mladi glazbenici su za kraj godine Splićanima pripremili dvije glazbene poslastice.

U četvrtak, 12.12.,  u 19 sati će se u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita održati svečano otvorenje nove koncertne sezone Glazbene mladeži Split 2019./2020.  U 9. Ciklusu koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić nastupit će Duo Atanasković (Neno Atanasković -klasična harmonika & Nino Atanasković - gitara).
Ove sezone održat će se 10 koncerata mladih glazbenika, a najuspješniji mladi glazbenik sezone bit će nagrađen statuom mo. Vinka Lesića koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste, simboličnom novčanom nagradom, i organizacijom koncerta u sklopu 66. Splitskog ljeta. Izvedbe mladih umjetnika pratit će žiri sastavljen od poznatih splitskih muzikologa, profesora i reproduktivnih umjetnika.
Koncerti će se održavati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, Glazbenom salonu Editio Princeps (Palača Cindro) i u Katedrali sv. Duje.
Na sve koncerte ulaz je besplatan, a popratni materijali tiskani su na hrvatskome i engleskome jeziku.

Dan kasnije, u petak, 13.12. u 19,30 sati Amfiteatar Doma mladih ugostit će humanitarni koncert za Dječji dom Maestral - S/UMAS goes Hollywood. Ansambl za suvremenu glazbu S/UMAS aktivno djeluje od 2015. godine kad je osnovan na inicijativu doc. Gordana Tudora koji je ujedno i umjetnički voditelj.
Studentima glazbe ovaj se put pridružuju kolege s kazališnog i likovnog odsjeka Akademije te studenti Sveučilišta Sjever. Glamuroznu Hollywoodsku atmosferu upotpunit će mladi glumci pod mentorstvom izv. prof. Brune Bebić i asist. Andreje Mladinić, a za filmske projekcije zaduženi su studenti multimedije Sveučilišta Sjever pod vodstvom doc. art. Roberta Gečeka. Za sve vizualne komunikacije zaslužni su studenti likovnog odsjeka Akademije pod mentorstvom izv. prof. Dejana Kršića.

Više o događanjima koje organizira Glazbena mladež Split pronađi na linku!