Split će u ljeto uz 24 sata glazbe!

17_06_2012 / 14:40h  |  Autor: Pile  |  Foto: Ž. Šunjić
Split će u ljeto uz 24 sata glazbe!

Split će ovogodišnji Svjetski dan glazbe obilježiti besplatnim cjelodnevnim programom, na 10 lokacija sa 10 žanrovski različitih koncerata i uz preko 500 glazbenika…

Split će ovogodišnji Svjetski dan glazbe obilježiti besplatnim cjelodnevnim programom, na 10 lokacija sa 10 žanrovski različitih koncerata i uz preko 500 glazbenika…

Već prve minute 21. lipnja obilježit će Bodulski raspašoj u O'Hari na kojem nastupaju Gego & Justin's Johnson, Mjesni odbor, Žan i Mazguni te Kopito. Teško da će se oni koji dočekaju kraj te fešte doći na Pjacu na Prvu litnju budnicu Gradske glazbe Imotski, no jutarnju kavu na Rivi možda i začine nastupima KUD Srce Zagore, mandolinskog orkestra Okruk i starodalmatinskog ansambla Krakun. Više hladovine bit će uz jazz na Benama kojeg sviraju Black Coffee & Martine Thomas i Dernis Jam.

Od ranog jutra pa sve do popodnevnih sati na Bačvicama će se održavati Summer blues & rock party, a svirat će Repassage, The Sign, Harpoon Blues Band, PBO, Floydian Split i The Rock'N'Roll straps. Kasno popodne i predvečerje će rockom obojiti i Urban Rock Show na prostoru PC Koteks - od 16 sati sviraju L'Kok, In3G, Bezdan, Špurijus, Film Noir i Hladan tuš. Na Žnjanu u istom terminu sviraju Dok AnalogX, Capuccino Band i Šejn.

Kvartet Fascination će na Peristilu Arijom u litnji suton otpratiti grad u noć, no nipošto ne i u san jer kako vrućina bude popuštala tako će se obilježavanje Svjetskog dana glazbe primicati svom vrhuncu. Ispred Prime 3 od 19:30 u programu pod nazivom Tops of the rock nastupaju Osmi Putnik, Flash i GTA band. Za kraj dana, ponos Hrvatske glazbene unije Split kao organizatora čitavog obilježavanja – Split blues festival na Prokurativama! Nastupit će Telefon Blues Band, Waveform, Trio Brodarići, Split Blues Selection, Joyce Yuille & Mike Sponza Band i Otprilike Ovako.

Ako se po jutru dan poznaje, onda će Split imati itekako raspjevano i rasplesano ljeto :)

www.svjetskidanglazbe.com