Garaže neizbježne

09_12_2006
Garaže neizbježne

Nakon što su na početku ljeta pješaci osvojili ulice oko Kazališta lutaka i pored palače Dešković, već nekoliko tjedana traje borba za Šperun. Parkirališnih mjesta na štetu pješaka i vizure je sve manje i manje pa će potreba za podzemnim garažama, čini se, uskoro postati (još) očitija.

Dok se još raspravlja i nagađa gdje smjestiti automobile danas nagurane po pločnicima oko Prokurativa, Šperuna i Matejuške mjesta za parkiranje na tom prostoru je sve manje. Nakon što su na početku ljeta pješaci osvojili ulice oko Kazališta lutaka i pored palače Dešković, već nekoliko tjedana traje borba za Šperun. Postavljeni su stupovi, vaze, nekidan posađene i palme i cvijeće… Samo što automobili i dalje stoje unutar ograđenog prostora kojem nedostaje još samo jedan, ključni, stup.



Uličica pored palače Dešković oslobođena je naguranih automobila, izmijenjene su podzemne instalacije, presložene su kamene ploče… Neupitno je da bi tako nešto dobro došlo i trgu na Šperunu i kaleti koja vodi prema Matejuški.



Parkirališnih mjesta na štetu pješaka i vizure je sve manje i manje pa će potreba za podzemnim garažama, čini se, uskoro postati (još) očitija.

napisao / foto: Pile