FROOOM! za školarce

04_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: FROOM! / Press
FROOOM! za školarce

I ove godine FROOOM! radionice uče školarce kako snimiti film. Radionice će se održati u Multimedijalnom kulturnom centru od 17. do 21. travnja od 9 do 15 sati. Prijave su u tijeku.

I ove godine FROOOM! radionice uče školarce kako snimiti film. Radionice će se održati u Multimedijalnom kulturnom centru od 17. do 21. travnja od 9 do 15 sati.

Osnovnoškolci će svakoga dana učiti što to ne vide gledajući film, nestajati iz kadra, stvarati svoje vlastite scenarije, gledati filmove i snimati svoje. Na FROOOM-u! ih čeka pravo malo putovanje filmskim svemirom – prolazit će pored planeta kadrova i planova, vrtiti se u galaksijama filmskih perspektiva, zoetropa i TV programa, a u filmskom svemirskom brodu moći će eksperimentirati zvukom i slikom.

Na lansirnoj rampi čekat će ih iskusni astronauti:

Nada Kovačević, poznata splitska glumica i pedagoginja, poznata po tome da na svakom Frooomu nosi boju odjeće koja odgovara njezinom raspoloženju (a ove godine, neslužbeno doznajemo, Nada je u žutom),

Igor Longo, barba blagog glasa i bijele brade, nerijetko i sporedni glumac Frooom!-ovih filmova, koji će te podsjetiti da prije ručka moraš oprati ruke,

Mateja Ilijašev, djevojka koja, vjerujte nam, zna objasniti sva čuda tromosti oka, camere obscure i suvremenih digitalnih kamera!

One koji su prošle godine već naučili sve o ovim kamerama, kadrovima i ostalim Frooomovim trikovima ove godine vode:

Boris Bakal, glavni, odgovorni i krivi za sve što se na Frooom!-u događa (oni koji ga već poznaju, znaju da je i prvi kada treba napraviti neku psinu, a, vjerujte nam, toga neće nedostajati niti ovaj put),

Tihana Mandušić, mlada snaga splitske multimedijalne scene, djevojka koja obožava slatke bombone od đumbira,

Ines Kesić koja apstraktno pretvara u stvarno: s njom ćeš naučiti sve o VJ-ingu! (VJ, za one koji to ne znaju, je šaranje videom i kompjuterskom animacijom na raznim površinama.)

Ove godine se očekuje predavač iznenađenja, poznati hrvatski filmski i kazališni glumac i producent, iskusni pedagog i predavač, dolazi s vrećom trikova i tajni glume u medijima: TV i film, ali možda i na radiju.

Frooom! u Splitu financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split, a nikako ne bi bio moguć bez sjajnih dugogodišnjih partnera – Multimedijalnog kulturnog centra, Udruga Mavena i Romb, Kino Kluba Split i toplog Beton kina.

Prijaviti se možete na službenim stranicama FROOOM! radionica ili na [email protected].

Prijave su u tijeku!

Više informacija ovdje.