Hardcore početak sezone u Kocki

22_09_2013 / 17:18h  |  Autor: Lovre Bilić  |  Foto: Luka Kivela
Hardcore početak sezone u Kocki

Subotnjoj večeri u Kocki nije nedostajalo obožavatelja žestoke svirke, ovacija publike, energičnih bendova, inspiracije, kreativnosti i autentičnog glazbenog izraza – idealan recept za početak sezone koji svakako pruža vedar i optimističan pogled.

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg koncerta u Quasimodu hardcore se ponovno vratio u Kocku. Festival Friends family forever bilježi već treću obljetnicu svog postojanja te nastavlja tradiciju okupljanja bendova sa svjetske i domaće hardcore scene. Ovogodišnji FFF ipak nije prošao bez poteškoća, pa se početni line up ponešto izmijenio – umjesto austrijskog Bloodshed Remainsa i najavljenih headlinera Risk It, nastup su osvježile domaće hardcore snage – Think Again (Virovitica). Naime, riječ je o bendovima koji su dijelili pozornicu s brojnim domaćim i stranim imenima kao što su Deafness by noise, Debeli Precjednik, No turning back, Dispro itd. Dovoljno solidne reference da razoružaju i najtvrdokornije skeptike.

Uvod u koncertnu večer prošao je u znaku jako žestokog zvuka i energičnog nastupa, kada su se na pozornicu popeli već spomenuti Think Again iz Virovitice, koji su mješavinom klasičnih varijanti hc zvuka s primjesama nešto modernijeg izričaja ostavili sjajan dojam na publiku. U nastavku smo imali priliku čuti drugačiju interpretaciju hardcorea u izvedbi odlično raspoloženog splitskog benda Stepped Out. Izvrsnu svirku, kvalitetan autorski rad koji zasigurno priziva nostalgiju za melodičnim hardcoreom iz devedesetih, u stopu je pratila visoka razina energije, interakcija s publikom te stalni angažman članova benda na pozornici.

Potom je uslijedio Hardfaced, sastav iz Makedonije. Radi se, naravno, o bendu otprije poznatom na makedonskoj i široj hardcore i metal sceni. Svoj su zvuk izgradili na temelju furioznih gitara, iznenadnih prijelaza i vrištećih vokala. Ništa mekši nisu bili ni Traces Of You (Italija) kombinirajući intenzitet i brzinu hardcorea sa žestokim metal rifovima.

Sve u svemu, subotnjoj večeri u Kocki nije nedostajalo obožavatelja žestoke svirke, ovacija publike, energičnih bendova, inspiracije, kreativnosti i autentičnog glazbenog izraza – idealan recept za početak sezone koji svakako pruža vedar i optimističan pogled prema nadolazećem glazbenom kalendaru.