Frida u totalno drugačijoj O'Hari!

20_11_2012 / 19:24h
Frida u totalno drugačijoj O'Hari!

O'Hara prema zimi kreće sa totalno novim programskim konceptom i uz svesrdnu pomoć Fride… Tko je Frida?! O da, mnogi će ove zime plesati, gledati, slušati, svirati, piti, jesti i igrati sa Fridom. Pročitajte što se to revolucionarno promijenilo u O'Hari, a onda prvom prilikom upoznajte Fridu!

O'Hara prema zimi kreće sa totalno novim programskim konceptom i uz svesrdnu pomoć Fride… Tko je Frida?! O da, mnogi će ove zime plesati, gledati, slušati, svirati, piti, jesti i igrati sa Fridom. Program će svakog dana počinjati između 21 i 22 sata, a prvo događanje je otvaranje izložbe Antonia Rossettia i Marija Bašića u četvrtak 22. studenog. Pročitajte što se to revolucionarno promijenilo u O'Hari, a onda prvom prilikom upoznajte Fridu u novouređenom prosotoru odvojenom od ostatka svijeta samo teškim zavjesama.

Ponedjeljkom će se u njemu naći mjesta za različite društvene, kulturne i glazbene aktivnosti koje će moći predlagati pa i organizirati i posjetitelji. Bit će tu soliranja instrumentima, organiziranja društvenog ili kulturnog događaja, pa sve do igranja remija s društvom pod budnim okom Fride. U ponedjeljak, dakle, upišite - Neprofesionalna nepublikacija glazbenog karaktera- Fanzin Frida.

Utorkom navečer Frida izlazi u svojoj otmjenoj monturi i uživa u dobrom vinu. Osim učestalih promocija kvalitetnih hrvatskih vina, ponekad će se na stolu naći i kakav dobar komadić sira, onako za gušt. Ali, ono najvažnije je glazba - jazz uživo, više-manje svaki utorak, ponekad i kakav gost iz dalekih krajeva, a kvaliteta Jazz večeri kod Fride s vremenom sve bolja i bolja.

Vikend uglavnom prebrzo prođe. Zato je tu srijeda - Frida Srida. Izvrsne live svirke nekomercijalnih bendova te odabir glazbe po izboru velikih glazbenih poznavaoca izvučenih iz splitskih kvartova, dnevnih boravaka, a nekih čak i iz naftaline... Jedan od bendova koji će često svirati srijedom je Repassage. Vjerujte Fridi, ako ga poslušate jednom, vratit ćete se po još!.

Postoje bendovi koji su svojom glazbom promijenili tijek povijesti i mnoge ljudske živote, a postoji i Comfortably Numb Day/Night – večer koja će iz naše trenutne perspektive mijenjati budućnost :) Četvrtkom se prepustite ugodnoj separaciji u dnevnom boravku Fride skupa sa Floydima, Doorsima, Janis, Joy Division, Nick Caveom and the Bad Seeds-ima, Indexima… Uživajte u glazbi koja budi zakržljala osjetila, koja je idealna podloga za razmišljanje ili upravno suprotno – odvajanje od svijeta.

Petak, večer koja je (i) Fridi posebna - J'adore les Vinyls. Početak vikenda uz glazbu iz doba vinila...2 gramofona, različiti gost DJ-evi, atmosfera davnih godina prošloga stoljeća i naprosto neodoljiv dah onih vremena.

Svake, ali baš svake subote - Fridi nema nikog doma! Tulum! Grickalice, piće, odlično ozvučenje… I, ono što ovaj tulum čini posebnim – nema susjeda koji se žale na buku. Bit će i tematskih tuluma, zatvorenih večeri za Fridine prijatelje, poznati glazbenici su obećali doći puštati glazbu, a mogao bi se dogoditi i kakav koncert za strogo limitiran broj posjetitelja…

Kažu da su nedjelje dosadne, a dan stvoren za odmor, hobije, prirodu, filmove - e tu se zaustavljamo… Projektor ON. Frida sprema kokice i poziva vas svake nedjelje na druženje uz projekcije filmova, dokumentaraca, studentskih radova, animiranih filmova... Nema ljutnje ako malo prokomentirate film, odete u wc, naručite piće, ma i otiđete usred predstave... to će ipak biti prvenstveno druženje uz film... jer film zaslužuje ponekad i direktnu pohvalu, kritiku, neodgodiv komentar koji poslije gubi smisao :) Osim filma bit će i glazbe, ponekad i uživo. Pa sad recite da je nedjelja dosadan dan…