Fotografijom do nagrade

26_02_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Fotoklub Split
Fotografijom do nagrade

Fotoklub Split u suradnji s tvrtkom Media Val d.o.o. organizira fotografski natječaj “Kopilica i Istočna obala”. Natječaj je otvoren za sve profesionalne fotografe i ljubitelje fotografije. Rok za prijavu je 6. ožujka.

Fotoklub Split u suradnji s tvrtkom Media Val d.o.o. organizira fotografski natječaj “Kopilica i Istočna obala”. Natječaj je otvoren za sve profesionalne fotografe kao i ljubitelje fotografije koji su uspješno fotografski zabilježili trenutno stanje i/ili potencijal Kopilice i Istočne obale.

Teme natječaja su:
-Trenutno stanje / Kopilica i Istočna obala
-Potencijal / Kopilica i Istočna obala

Izabrane fotografije od strane stručnog žirija predstavit će se kroz izložbeni postav u showroomu projekta. Žiri u sastavu Maja Prgomet, nagrađivana fotografkinja i fotoreporterka, Damir Borčić, nagrađivani fotograf te Ane Radović, predstavnica tvrtke Media Val d.o.o. će od pristiglih radova odabrati najbolje fotografije za izložbeni postav, pritom vodeći računa o ideji, kompoziciji, kreativnosti, tehničkoj kvaliteti i kvaliteti prikaza zadane teme i njenoj kontekstualizaciji.

Natječaj je otvoren za sve profesionalne fotografe i ljubitelje fotografije, koji su fotografski zabilježili područja Kopilice i Istočne obale u vremenskom razdoblju od 1. rujna 2018. do 6. ožujka 2019. Za sudjelovanje na natječaju ne plaća se kotizacija.

Natječaju mogu pristupiti svi autori bez obzira na godine, no autori/autorice mlađi od 18 godina mogu sudjelovati samo uz pisano odobrenje roditelja/staratelja. Svaki autor/autorica može poslati maksimalno 10 fotografija sa svake lokacije.
Fotografije mogu biti izvedene u kolor ili crno-bijeloj tehnici, no nije dopušteno stavljanje potpisa autora na fotografije. Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, najmanje veličine 4000 pixela po dužoj strani (300 dpi), u tiff ili jpeg formatu (high quality).

Naziv fotografije treba sadržavati ime i prezime autora/autorice, naziv fotografije kao i redni broj fotografije te datum kada je fotografirana. Npr. 1.Ivan Ivanovic_Kopilica_30.9.2018.

Žiri će dodijeliti sljedeće nagrade:
- jednu prvu u novčanoj vrijednosti 3.000,00 kn
- jednu drugu nagradu u novčanoj vrijednosti 2.000,00 kn
- jednu treću nagradu u novčanoj vrijednosti 1.000,00 kn

Fotografije se šalju isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka (wetransfer, jumbomail i sl. – pošaljite mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima) na e-mail adresu: [email protected].
Fotografije se šalju isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka (wetransfer, jumbomail i sl. – pošaljite mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima) na e-mail adresu: [email protected].

Rok predaje radova: 6.ožujka 2019 godine .