Fotografijom do foto opreme

10_04_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com
Fotografijom do foto opreme

Amateri i profesionalni fotografi pozivaju se na natječaj "Zamisli Europu bez granica". Prva, druga i treća nagrada su fotografska oprema u vrijednosti do 2000, 1500 i 1000 eura, uz trodnevno putovanje za dvije osobe u Bruxelles.

Klub Stranke europskih socijalista (PES) objavio je fotografski natječaj Zamisli Europu bez granica.

Trenutno su rasprave diljem Europske unije usmjerene na pitanje granica, kako zbog izvanrednih migracijskih kretanja s kojima se suočavamo, tako i zbog zabrinutosti u pogledu sigurnosti i stabilnosti u Uniji i oko nje. Istovremeno, ukidanje unutarnjih granica predstavlja ključno postignuće europske integracije koje je donijelo veliku društvenu, kulturnu i gospodarsku korist.

Što su granice? Kako utječu na naše živote? Što ih čini stvarnima ili imaginarnima? Kako se mijenjaju? Što to znači za nas kao pojedince i kao građane naših gradova, regija, zemalja ili Europske unije? – pitanja su na koje prijavljene fotografije trebaju dati odgovor.

Pozvani su amateri i profesionalni fotografi da se prijave na natječaj s jednom fotografijom o aktualnoj temi. Prva, druga i treća nagrada su fotografska oprema u vrijednosti do 2000, 1500 i 1000 eura, uz trodnevno putovanje za dvije osobe u Bruxelles na svečanost dodjele nagrada koja će se održati u sjedištu Odbora tijekom trećeg tjedna listopada 2016. Nagrada publike je fotografska oprema u vrijednosti do 500 eura, a dobitnik će se izabrati javnim glasovanjem na Facebooku kluba PES u rujnu 2016.

Više o natječaju na pes.cor.europa.eu.

Rok za prijavu: 30. lipnja 2016.