Foto natječaj: Organ Vida 2016.

03_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Vimeo / Screenshot
Foto natječaj: Organ Vida 2016.

Otvoren je natječaj za 8. Međunarodni festival fotografije Organ Vida a ovogodišnja je tema Otkrivanja. Rok za prijavu je 20. svibnja 2016.

Otvoren je natječaj za 8. Međunarodni festival fotografije Organ Vida a ovogodišnja je tema Otkrivanja. 

O odabiru radova i prijedloga odlučit će nezavisni, festivalski, međunarodni žiri. Radovi 10 umjetnika u užem izboru bit će izloženi u Galeriji Francuski paviljon, a pohvaljeni radovi 10 umjetnika imat će projekciju tijekom 8. Organa Vida, od 13. do 24. rujna 2016. godine u Zagrebu. Festival će obavijestiti odabrane umjetnike Natječaja početkom srpnja 2016. godine putem e-pošte, a odabrani sudionici i radovi bit će objavljeni na internetskoj stranici festivala u srpnju 2016. godine.

- U okviru ovogodišnje teme Otkrivanja obraćamo se autorima koji u svojim fotografskim istraživanjima raskrinkavaju vlastite načine gledanja, propituju iskustvo i reprezentaciju autentičnosti i konstrukciju vizualne istine. Temom Otkrivanja zadiremo direktno u politike pogleda te otvaramo pitanja o discipliniranju subjekata, ali i gledatelja u čiji pogled se upisuju očekivanja i reakcije. S kakvim namjerama i kojim jezikom im pristupamo? - objasnila je članica žirija Lea Vene.

Festival je otvoren za svakoga u svijetu starijeg od 18 godina. Obrazac za prijavu može se ispuniti na linku a propozicije natječaja dostupne su ovdje.

Rok za prijavu: 20. svibnja 2016.