Aktivizam u objektivu

07_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Flickr
Aktivizam u objektivu

Info zona raspisuje natječaj za naslovnicu 10. broja magazina za mlade i o mladima Info zona, a tema je – aktivizam. Rok za prijavu je 18. studenog.

Zadnji mjesec u 2016. donosi jubilarni, 10. broj magazina za mlade i o mladima Info zona, zbog čega Info zona raspisuje natječaj za naslovnicu 10. broja, a tema je – aktivizam.

Proteklu godinu obilježile su različite promjene – političke, društvene i kulturne; lokalne, nacionalne i globalne. No, bila je to i godina aktivnih mladih, pojedinaca i grupa, koji su na različite načine – od studentskih prosvjeda do angažiranih kulturnih događaja i street arta – pokušali djelovati na svoju sredinu. Ako imaš fotografiju koja direktno predstavlja ili, po tvojem mišljenju, simbolizira djelovanje i društveni angažman, odnosno borbu za promjene, javi se.

Za prijavu je potrebno poslati najviše 3 dosad neobjavljene fotografije, veličine najmanje 2 MB, te osobne podatke (ime, prezime i kontakt broj) na e-mail adresu [email protected] s naslovom (predmet maila) Foto natječaj.

Najbolju fotografiju, koja će se naći na naslovnici novog broja magazina, odabrat će žiri koji čini uredništvo magazina i portala, a najviše ocijenjene fotografije objavit će se i na portalu infozona.hr.

Rok za prijavu je 18. studenog 2016. a rezultati će se znati do 25. studenog.

Magazin o mladima, za mlade - i za svaki džep

Dosad je objavljeno već devet brojeva magazina za mlade Info zona, koji predstavlja još jedan način na koji Info zona dopire do mladih informirajući ih o obrazovanju, zaposlenju, zdravlju, aktivizmu, mobilnosti, kulturi mladih i mogućnostima kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, no dopire i do ostalih te ih informira o raznim aktivnostima mladih.

Deseti broj magazina bit će tiskan u 500 primjeraka i distribuiran u Info zoni te na mjestima okupljanja mladih u Splitu, ali i šire. Kao i dosad, i dimenzijama i cijenom (nula kuna) bit će prilagođen svakom džepu.

Magazin se realizira u sklopu programa Regionalni informativni centar za mlade Info zona koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.