Kontinuitet FMFSa je i gužva :)

03_06_2012 / 17:53h  |  Autor: Matea Klarić  |  Foto: Goran Leš
Kontinuitet FMFSa je i gužva :)

Kontinuitet FMFS-a svakako je gužva na otvaranju, puno gledalište i ekipice koje film prate na zemljanim padinama ljetnog kina Bačvice.

Kontinuitet FMFS-a svakako je gužva na otvaranju, puno gledalište i ekipice koje film prate na zemljanim padinama ljetnog kina Bačvice. Dok su simpatične hostese pronašle mjesto za stražnjicu svakog posjetitelja trebalo je neko vrijeme pa je sama ceremonija otvaranja započela sa zakašnjenjem od petnaestak minuta.

Okupljene su pozdravili Pinija Poljaković, koja je najavila program ovogodišnjeg festivala, i Alen Munitić, direktor festivala, koji se i ove godine zahvalio publici na vjernosti. Obraćanje Maje Munivrane, pročelnice Službe za kulturu i umjetnost koja je Festival i službeno proglasila otvorenim, obilježili su tehnički problemi, što je publiku u startu zabavilo.

Nakon uvodne špice festivala – u crno bijeloj tehnici predstavljene neprilike jedne kino gledateljice – krenuo je film Nadine Labaki, A gdje sad?. Gorko-slatka priča o sukobljenoj kršćanskoj i muslimanskoj strani u gradiću dvoznamenkastog broja stanovnika izmamila je pljesak publike.

Završetak filma značio je početak popularne Fešte balkanike DJ Sere, no splitska publika se nije pokazala pretjerano zainteresirana za ples – pijuckanje na mjestu i čekanje u redovima (relacija šank-wc) su ipak popularniji sportovi. Tako se fokus pažnje sa platna preselio na kružni prostor u kojem su konobari ispunjavali želje posjetitelja.

Danas nas filmovi očekuju već u 17 sati, kada u Kinoteci za nula kuna možete pogledati kratke filmove The End, Just a perfect Day i At school. Nakon kratkog predaha, na istom mjestu u 18 sati kreće besplatna projekcija glazbenog dokumentarca Vlada, koji prati kultnu ličnost novog vala, vođu Idola Vladu Divljana i otkriva njegova razmišljanjima o događajima od osamdesetih naovamo.

U 19.30 kreće La Leggenda di Kaspar Hauser, film autora filma Becket kojeg samo imali priliku pogledati prije 4 godine na istom mjestu. Također rađen u crno bijeloj tehnici, ovaj postmoderni western sigurno će privući obožavatelje lika i djela kontroverznog Vinceta Galla, koji u ovom filmu igra dva lika.

Posljednji film danas je Alpeis, djelo grčkog redatelja čiji je Kynodontas (Očnjak) osvojio Udicu za najbolji dugometražni film prije dvije godine. Projekcija kreće u 21.30 u kinu Bačvice, a nakon filma čeka nas zagrijavanje za EXIT u režiji DJ Vojka.