FMFS baca prve udice

11_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: FMFS / Press
FMFS baca prve udice

Još nas tek nešto više od tri tjedna dijeli od početka devetog Festivala mediteranskog filma Split, a organizatori su bacili prve udice za koje će se zasigurno uhvatiti publika ove manifestacije.

Još nas tek nešto više od tri tjedna dijeli od početka devetog Festivala mediteranskog filma Split, a organizatori su bacili prve udice za koje će se zasigurno uhvatiti publika ove manifestacije. Kompletan program, koji će se na tri lokacije održavati od 3. do 11. lipnja, bit će objavljen idućeg petka 20. svibnja, no već sada se zna da u Split stižu novi filmovi dvije mediteranske dive sedme umjetnosti.

Isabelle Huppert stiže u filmu L'avenir (Things to come) za koji je redateljica Mia Hansen Love osvojila Srebrnog medvjeda za režiju na ovogodišnjem Berlinaleu. Oskarovka Juliette Binoche pak tumački glavnu ulogu u uzbudljivom filmu Attesa (Iščekivanje), dugometražnom previjencu redatelja Piera Messine za koji je nagrađen na posljednjem Venecijanskom filmskom festivalu.

Istovremeno, za najveće fanove FMFS-a, a do objave kompletnog progama 20. svibnja ili prodaje cijelog kontigenta, u prodaju su puštene festivalske kino ulaznice po cijeni od 200 kuna (redovna je cijena 250 kuna). Ova ulaznica omogućuje besplatan ulaz na sve projekcije u ljetnom kinu Bačvice i kinoteci Zlatna vrata, i to kroz odvojen ulaz bez gužvi i čekanja, zatim torbu s poklonima i 50 posto popusta za svoje projekcije u sklopu projekta Kino Mediteran od 1.7. do 1.9. u svih 20-ak gradova ove filmske mreže (detalji na fmfs.hr).

Predstavljen je i vizualni identitet ovogodišnjeg festivala koji ponovno potpisuje dizajner Karlo Kazinoti.
- Svake godine FMFS ponudi pregršt filmskih poslastica koje malo tko stigne sve polizat' od početka do kraja, pa tih vrućih dana svatko ima neki svoj gušt konzumiranja Festivala prije nego se otopi – riječi su kojima je opisao ovogodišnji plakat.