Filmski gušti na Teslinoj terasi

08_06_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Jelena Katavić
Filmski gušti na Teslinoj terasi

Terasa kina Tesla, jedna od tri lokacije ovogodišnjeg izdanja Mediteranskog filma Split, 7. je lipnja ugostila brojnu publiku koja je mogla pogledati čak šest kratkih filmova.

Terasa kina Tesla, jedna od tri lokacije ovogodišnjeg izdanja Festivala mediteranskog filma Split, 7. je lipnja ugostila brojnu publiku koja je mogla pogledati čak šest kratkih filmova. 

Pred devetim FMFS-om su još četiri dana programa na tri lokacije, a na publici je da uživa u filmovima i glasa za favorite. Prema glasovima publike, top tri dugometražna filma zasad su Priče s asfalta  (4.69), Turizam! (4.67) i Ništa zauzvrat (4,42). U Ješkama vodi Kino Otok (4.24), iza kojeg slijede Piknik (4,11) i Nas dva (4.04). U konkurenciji za međunarodni kratkometražni film vodi Enemies Within (4,32), na drugom je mjestu Love on the Roof of the World (4.27), a na trećem Ave Maria (4,18).

Večeras je, između ostalog, u programu 9. FMFS-a možda i najzvučniji naslov, film Gori more, pobjednik ovogodišnjeg festivala u Berlinu, a publika u Splitu moći će ga pogledati prva u regiji. Cijeli program FMFS-a može se naći ovdje.