Filmska škola Kino kluba

05_10_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Kino klub Split
Filmska škola Kino kluba

Kino klub Split poziva sve zainteresirane da se prijave na filmsku školu. Cijena škole iznosi 500 kuna, a troje polaznika koji napišu najbolje motivacijsko pismo dobiti će priliku da program pohađaju besplatno. Prijave su otvorene do 10. listopada.

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na Školu Kino kluba Split. Ovogodišnji program nudi bogate sadržaje koji uključuju teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka. U tri mjeseca škole polaznici će steći osnovna teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova. Nakon završenog tečaja, polaznici imaju mogućnost postati članovi kluba te učestvovati u radu udruge koristeći kapacitete kluba za samostalan rad.

Predavanja i radionice pokriti će iduće oblasti: Teorija audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Filmska tehnika (Ante Verzotti), Kamera (Boris Poljak), Scenarij (Jurica Pavičić), Dokumentarni film (Tonći Gaćina), Rad na terenu (Sunčica Fradelić), Produkcija kinoklubova (Vedran Šuvar), Autorska večer Ante Verzottija, Umjetnički film u kontekstu kinoklubova (Sunčica Fradelić), Politike i prakse amatera (Kumjana Novakova), Suvremene prakse u audiovizualnim medijima (Ana Peraica), a od radionica Hibridni film (Igor Bezinović), te radionice iz područja produkcije i postprodukcije zvuka (Tonči Tafra), upotrebe rasvjete na setu i zaštite na radu (Jure Cukar) i montaže (Dragan Đokić). Za završni rad polaznici će dobiti zadatak snimiti glazbeni video na radionici Video spotova (Rino Barbir).

Cijena škole iznosi 500 kuna, a troje polaznika dobiti će priliku da program pohađaju besplatno. Priliku besplatnog pohađanja škole dobiti će oni polaznici koji pošalju najkvalitetnija motivacijska pisma. Na školu se polaznici mogu prijaviti do 10. listopada 2018. putem obrasca OVDJE.

Uz teorijska predavanja koja će se održavati pretežno utorkom i četvrtkom navečer, srijedom navečer održavati će se i seminar Alternacije (Rino Efendić) koji uključuje praktični rad s analognim medijima, početke video umjetnosti i rad na alternativnim pristupima pokretnim slikama kroz vježbe Paper Movie(s) inspirirane radom Branka Vučičevića. Seminar se može pohađati u sklopu škole, ali i kao zaseban besplatni program za građane. Na seminar se možete do 07. listopada 2018. prijaviti OVDJE.

Za više informacija možete nazvati 091 896 58 60 (Sunčica), a kako je bilo na prethodnoj školi prema riječima Antonije Šitum možete pročitati na sljedećim poveznicama: 1.dio, 2.dio, 3.dio, 4.dio, 5.dio.

Školu Kino kluba Split financiraju Grad Split, Hrvatski audiovizualni centar, a rad kluba Zaklada Kultura nova. Škola Kino kluba Split provodi se u suradnji s Platformom Doma mladih i MKC-om. Voditeljica programa je Sunčica Fradelić.