Filmska škola Kino kluba Split

28_09_2015 / 10:38h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Kino klub Split / Press
Filmska škola Kino kluba Split

Otvorene su prijave za Filmsku školu Kino kluba Split. Cijena škole iznosi 500 kn. Prijava se vrši slanjem imena, prezimena i kontakta na: [email protected].

Otvorene su prijave za Filmsku školu Kino kluba Split. Uvodno predavanje o djelovanju i aktivnostima kluba, te upoznavanje s članovima održati će se u subotu, 17. 10. 2015 u 20 h, u prostorijama Kino kluba Split, u zgradi Doma mladih, Ulica slobode 28, 1. kat.

Program škole usmjeren je na usvajanje osnovnih znanja iz područja Povijesti audiovizualnih medija, Teorije filmske umjetnosti (Joško Jerončić), Filmske tehnike (Ante Verzotti), Scenarija (Jurica Pavičić), Rada na terenu (Zvonimir Jurić), Animacije (Natko Stipaničev), Digitalnih formata, Dokumentarnog filma (Tonći Gaćina), recentne odabrane produkcije kratkometražnog eksperimentalnog filma sa 25FPS , međunarodnog festivala eksperimentalnog filma (Sanja Grbin), te Autorskog filma i Umjetničkog i autorskog filma u kontekstu kinoklubova (Sunčica Fradelić). Predavanja se uglavnom održavaju prema predviđenom rasporedu od 20h – 22h u prostorijama kluba.

Neposredno nakon škole organiziraju se besplatne radionice Kamere (Boris Poljak), Rasvjete (Jure Cukar), Montaže (Staša Čelan), Snimanja i obrade zvuka (Tonči Tafra), Autorskog i amaterskog filma (Sunčica Fradelić) i osammilimetarskog i šesnaestmilimetarskog filma (Krešimir Masleša). Radionice primaju ograničen broj polaznika, od kojih prednost imaju polaznici škole koji žele postati članovima kluba i aktivno djelovati u udruzi, te stari članovi koji nisu prošli tehničku obuku a ista im je neophodna kako bi se služili opremom kluba.

Cijena škole iznosi 500 kn. Prijava se vrši slanjem imena, prezimena i kontakta na: [email protected].