Filmovi stižu u Supetar

10_07_2014 / 18:35h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Supetar Film Festival
Filmovi stižu u Supetar

Od 14. do 19. srpnja u Supetru na otoku Braču održat će se 6. Supetar Super Film Festival na kojem će posjetitelji besplatno moći pogledati dugometražne i kratkometražne dokumentarce iz 12 zemalja Europe.

 Od 14. do 19. srpnja u Supetru na otoku Braču održat će se 6. Supetar Super Film Festival na kojem će posjetitelji besplatno moći pogledati dugometražne i kratkometražne dokumentarce iz 12 zemalja regije i cijele Europe.

Nakon 5. izdanja festivala, koji je zapamćen po rekordnoj posjećenosti i broju gostiju, ovogodišnji Supetar Super Film Festival započinje zagrijavanjem (14. 7.) na kojem će biti prikazan Oskarom nagrađen dokumentarac U potrazi za Sugermanom redatelja Malika Bendjelloula. Radnja dokumentarca fokusirana je na dva južnoafrička novinara koja nastoje otkriti što se dogodilo s njihovim idolom, američkim folk glazbenikom Sixtom Rodrigezom.

Na službenom otvaranju festivala, 15. srpnja, bit će prikazana gorko-slatka komedija Pogrebnik snimatelja, scenarista i redatelja Dragana Nikolića koji je ujedno i gost SSFF-a. Iz domaćeg programa moći će se pogledati višestruko nagrađivani dokumentarac o žrtvama kredita u švicarcima U braku sa Švicarcem istaknutog filmskog kritičara Arsena Oremovića te dokumentarac Silvija Mirošičenka Brda 21000 Split i duhoviti dokumentarac Autofokus Borisa Poljaka.
I ove godine, kao i prethodne, za presjek najboljih recentnih europskih dokumentaraca zadužen je Oliver Sertić, a ono najbolje iz domaće produkcije odabrao je Đelo Hadžiselimović. Cijeli program SSFF-a može se pogledati na službenoj ili Facebook stranici festivala.