Valovi na Festivalu znanosti

07_04_2014 / 12:25h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: FB Festival znanosti Split
Valovi na Festivalu znanosti

Krovna tema Festivala, koji je u Splitu otvoren u Galeriji umjetnina u ponedjeljak, jesu Valovi a posjetitelje očekuje raznolik i bogat program sve do 12. travnja, kad se Festival zatvara.

Dvanaesti po redu Festival znanosti započeo je u ponedjeljak, a obilježit će se u nizu hrvatskih gradova, među kojima je tradicionalno i Split.

Krovna tema Festivala, koji je u Splitu otvoren u Galeriji umjetnina u 11 sati, jesu Valovi a posjetitelje očekuje raznolik i bogat program sve do 12. travnja, kad se Festival zatvara.

Poznati i priznati hrvatski znanstvenik Ivan Đikić održat će 7. travnja u 20 sati u Kinoteci Zlatna vrata (gdje će se predavanja u večernjim satima održavati i narednih festivalskih dana) predavanje Granica je jedino u nama samima, tijekom kojeg će, između ostalog govoriti o znanosti i vlastitim naporima u edukaciji mladih i proširivanju njihovog horizonta znanja. Raspravljati će se o tome zašto je ulaganje u obrazovanje važno, te zašto zbog vlastitih intelektualnih granica prečesto gubimo nova znanja i tehnologije koji su ključ uspjeha.

Otvoreni dan Prirodoslovnog muzeja održat će se 8. travnja s početkom u 9 sati a obilježit će se nizom radionica i predavanja, što će se nastaviti i tjekom ostalih dana. Program bogat predavanjima pripremila je, za vrijeme trajanja festivala, i Gradska knjižnica Marko Marulić.

Na Zapadnoj obali svi zainteresirani moći će, 10. travnja od 19. sati, sudjelovati u promatranju neba teleskopom, a idućeg dana Fotoklub Split uključit će se u program postavljanjem dviju izložbi s prirodoslovnom temom.

Znanstveni program pripremili su i pojedini fakulteti i škole, kao i kavana Luxor a detalji o ovogodišnjem Festivalu mogu se pronaći ovdje.