Prijavi se u Laboratorij slave

13_03_2012 / 16:19h
Prijavi se u Laboratorij slave

Laboratorij slave je natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti.

British Council Hrvatska otvorio je natječaj za prijave na ovogodišnji FameLab. Laboratorij slave je natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti.

Traže se osobe koje svoj entuzijazam za znanost i tehnologiju mogu podijeliti sa širom javnošću. Kandidati imaju 3 minute za izlaganje o znanstvenoj temi po vlastitom izboru. U natjecanju mogu sudjelovati osobe od 18 do 35 godina. Za prednatjecanje potrebno je pripremiti 2 izlaganja na 2 različite teme na hrvatskom jeziku, a izlaganja ne smiju trajati više od 3 minute. Program natjecanja sastoji se od dva kruga, prema načelu eliminacije. Pobjednik završnog natjecanja osvaja i putovanje u Veliku Britaniju te sudjelovanje u međunarodnom Laboratoriju slave na Festivalu znanosti u Cheltenhamu u lipnju 2012.

Prednatjecanja se održavaju u sljedećim gradovima:

  • Zagreb - 19. travnja u 17 sati u Tehničkom muzeju, Mala dvorana
  • Osijek - 24. travnja u 13 sati u Rektoratu Sveučilišta J.J.Strossmayera
  • Split - 26. travnja u 17 sati u Kinoteci Zlatna vrata

britishcouncil.org