Faksevi koji proizvode zaposlene

20_03_2012 / 01:14h  |  Autor: G.B.  |  Foto: Stipe Marinović
Faksevi koji proizvode zaposlene

- I roditelji i maturanti trebaju dobiti pravu informaciju gdje se mogu zaposliti. Danas su to prirodne znanosti, strojarstvo, medicina, farmacija, računarstvo, anglistika - objasnio je ministar obrazovanja.

 - I roditelji i maturanti trebaju dobiti pravu informaciju gdje se mogu zaposliti. Danas su to prirodne znanosti, strojarstvo, medicina, farmacija, računarstvo, anglistika. To su fakulteti gdje ljude, nakon što završe fakultet, čeka radno mjesto. A to je danas najvažnije - objasnio je ministar obrazovanja Željko Jovanović gostujući u nedjeljnom Dnevniku 3.

- Tragično je da mi imamo fakultete koji proizvode kadrove za Zavod za zapošljavanje, a ne za radna mjesta - zaključio je Jovanović najavivši usku suradnju Ministarstva gospodarstva, Ministarstva malog i srednjeg poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore (HGK) te Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) kako bi se odredili kadrovi koji su zaista potrebni Hrvatskoj.

- Zašto bi država plaćala upisne kvote za studente koje nitko neće zaposliti? Zamislite tvornicu koja proizvodi automobile, a nitko ih ne želi kupiti. Pa, tu bi tvornicu odmah zatvorili – slikovito je opisao stanje u hrvatskom visokom obrazovanju.