Registriraj se na EYE Varaždin!

19_09_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Registriraj se na EYE Varaždin!

Otvorene su registracije za sudjelovanje mladih osoba od 15 do 30 godina na EYE-u Varaždin, jednom od najvažnijih i najvećih događaja za mlade u Europi u 2022. godini.

Otvorene su registracije za sudjelovanje mladih osoba od 15 do 30 godina na EYE-u Varaždin, jednom od najvažnijih i najvećih događaja za mlade u Europi u 2022. godini.

EYE Varaždin ili Europski događaj za mlade bit će održan 25. i 26. studenog u Areni Varaždin, a očekuje se dolazak oko 1000 mladih iz cijele Hrvatske i Europe. Otvaranje tema važnih mladima, ravnopravan dijalog s donositeljima odluka, aktivistima i stručnjacima iz različitih područja, davanje prostora mladima da izraze svoju kreativnost, umrežavaju se i komuniciraju - bez granica, cilj je ovog jednistvenog događaja za mlade. No, glavna poruka programa "Zero Borders" ("Bez granica") usmjerena je i na rušenje mentalnih i fizičkih barijera koje sprječavaju rast i razvoj na osobnoj i globalnoj razini.

Više od 30 različitih aktivnosti

Program Zero Borders ponudit će u dva dana više od 30 različitih aktivnosti, panel rasprava, debata i radionica na kojima će mladi moći sudjelovati fizički u Areni Varaždin, ali i online. Tri programska pravca Ta Politika, Cooltura i Henganje bavit će se temama vezanima za politike za mlade, migracije, geopolitička previranja, političku participaciju mladih, zelene teme, izborne procese, umrežavanje i komunikaciju, upoznavanje institucija Europskog parlamenta, a bit će organizirani i različiti perfromansi, kazališne predstave, sportske aktivnosti, ali i partyji i veliki završni koncert s međunarodnim izvođačem. Sve aktivnosti su besplatne.

Registracije sudionika

Na EYE-u Varaždin mogu sudjelovati samo mlade osobe od 15 do 30 godina, uz uvjet da se registriraju. Svi zainteresirani mladi mogu se registrirati od putem registracijskog obrasca.

Organizatori EYE-a Varaždin su Udruga mladih Varaždinski underground klub – V.U.K. i P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin, a partneri na projektu su Mreža mladih Hrvatske i Savez izviđača Hrvatske s Gradom Varaždinom i Turističkom zajednicom Grada Varaždina. EYE Varaždin suorganizira i financira Europski parlament.

Više informacija o EYE-u Varaždin dostupno je na službenoj web stanici www.eyevarazdin.eu.