Izložba "Iz ničega" u Studiju -21-

16_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Vice Tomasović, Ex nihilo - detalj
Izložba "Iz ničega" u Studiju -21-

Izložba radova mladog autora Vice Tomasovića bit će otvorena 17.10. u 20 sati, a može se pogledati do 27. listopada.

Ovoga četvrtka, 17.listopada, u 20:00 sati, u galeriji Studio-21- bit će otvorena izložba pod nazivom Iz ničega autora Vice Tomasovića.

"Vice Tomasović predstavlja na ovoj izložbi kodnog naziva Iz ničega (Ex nihilo op.a) desetak slika slikanih tehnikom akrila na platnu varijabilnih dimenzija 1,5 x 1 m. Kažem varijabilnih jer dimenzija „slike“ kod ovog autora svoju „konačnu“ formu poprima na samome kraju, neposredno pri asimilaciji sa prostorom izlaganja i po trenutnom osjećaju koji je unaprijed potpuno nepredvidljiv i njemu samome. (...) Biti u stalnom pokretu bitna je odlika pristupa ovog autora slikarstvu, ali i performansu čiji atomi titraju i ovdje u klasičnom mediju slikarstva. (...)
Život i pitanje njegovog ishodišta centralno je pitanje ovog ciklusa radova iskričavog kolorita živih boja na akromatskim (crnim, bijelim i svim sivim) neutralnim pozadinama čije opravdanje vidim u distanciranom pomaku autora od vlastitog djela." - napisao je Toni Horvatić u tekstu iz kataloga.

Vice Tomasović rođen je 1986. u Splitu. U Omišu je završio Opću gimnaziju, a na splitskoj je Umjetničkoj akademiji 2009. diplomirao na smijeru likovna kultura. Osnivač je i ravnatelj Almissa Open Air festivala suvremene umjetnosti u Omišu. Predsjednik je Hrvatske Udruge Likovnih Umjetnika u Splitu (HULU) i voditelj izložbene djelatnosti u Salonu Galić. Sudjelovao je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi, umjetničkih festivala i manifestacija kao organizator, kustos, izlagač i izvođač.

Izložbu, koju organizira Udruga za kulturu Beat možeš pogledati do 27.listopada.2019.