Student si pa prijavi inovaciju

06_02_2013 / 10:13h
Student si pa prijavi inovaciju

Europski ured za patente organizira natječaj za najbolju inovaciju na koji se mogu javiti studenti svih disciplina. Pobjednici kategorija dobit će po 5.000 eura i bit će pozvani na svečanosti dodjele nagrada...

Europski ured za patente (European Patent Office, EPO) u okviru proslave 40. obljetnice Europske patentne konvencije organizira natječaj za najbolju inovaciju, kako bi se studente država članica Europske patentne organizacije potaklo da pretraže bogatu dostupnu patentnu dokumentaciju i predlože nova područja za inovacije, posebno u sektorima tzv. zelene tehnologije i održivog razvoja.

Na natječaj se mogu javiti studenti svih disciplina koji su upisani na fakultet, učilište ili odgovarajuću akademsku ustanovu u jednoj od država članica Europske patentne organizacije. Svi sudionici natječaja koji podnesu konačan rad dobit će jednogodišnju pretplatu na EPO-ove profesionalne alate za pretraživanje na PISE/GPI (Patent information services for experts/Global Patent Index), pobjednik u svakoj od pet kategorija dobit će nagradu od 5.000 eura i bit će pozvan na svečanosti dodjele nagrada koja će se održati 17. listopada 2013. godine u Münchenu, uz plaćene putne troškove i troškove smještaja. Na svečanosti će imati mogućnost i predstaviti svoj istraživački projekt.

Pristojba za sudjelovanje se ne plaća se, a prijave su otvoreno do 04. ožujka.

www.dziv.hr