Europski tjedan mladih i u Splitu

24_05_2013 / 14:18h  |  Autor: G.B.
Europski tjedan mladih i u Splitu

Povodom Europskog tjedna mladih u Info zoni će se prije Kvizanja predstaviti Eurodesk i Program mladi na djelu, a na proslavi godišnjice provedbe europskih programa u Bruxellesu bit će i hrvatski predstavnici...

Šesto izdanje Europskog tjedna mladih obilježava se nizom različitih aktivnosti diljem Europe u tjednu od 26. svibnja do 02. lipnja, a glavne teme su 25. godišnjica uspješne provedbe europskih programa za mlade, aktivno građanstvo i aktivno sudjelovanje mladih u društvu te u izborima za Europski parlament koji će se održati 2014. godine.

Proslava godišnjice provedbe europskih programa za mlade bit će glavna tema događanja u Bruxellesu na kojem će se 31. svibnja dodijeliti nagrada za najuspješnije projekte realizirane u proteklih 25 godina. U kategoriji Kritični građani natječe se i hrvatski predstavnik— Udruga za promoviranje humanosti i urbane kulture iz Knina, s projektom Budući dijalog u podijeljenim zajednicama. Uz dodjelu nagrada, bit će prikazan i video o povijesti i postignućima programa i njegovom utjecaju na mlade, zajednicu i društvo općenito. U videu će biti predstavljen i hrvatski ambasador mladih - Zrinko Vranješ, s projektom Europske volonterske službe koja se provodila u Finskoj, koji je izabran u kategoriji Mobilnost u učenju.

Za sve daljnje informacije pratite na fejsu Europskog tjedna mladih u Hrvatskoj i web stranicu youthweek.eu, gdje možete pratiti događanja u Europi.

U Info zoni Info dan pa kviz - informiraj se pa kvizaj i otputuj u Prag!

Povodom Europskog tjedna mladih u srijedu, 29. svibnja, u 17 sati Agencija za mobilnost i programe EU će u Info zoni na Info danu predstaviti Eurodesk, info servis o mogućnostima za mlade u Europi i politikama za mlade na europskoj razini, te program Mladi na djelu koji mladima pruža mogućnosti volontiranja, podrške inicijativama, putovanja, neformalnog obrazovanja, umrežavanja, prekograničnih suradnji…

Nakon Info dana, od 20 sati, održat će se i posebno izdanje Kvizanja u Zoni. Prijavite se u paru, upregnite mozak, zabavite se, podružite, dokažite znanje o Europi i - za Novu godinu otputujte zajedno u Prag!