Eurodesk pop-up stigao je u Hrvace i Potravlje!

19_10_2023 / 11:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Eurodesk pop-up stigao je u Hrvace i Potravlje!

U sklopu paneuropske kampanje Time To Move.

U srijedu su u Hrvacama i Potravlju održana Eurodesk pop-up informativna događanja. Kroz kratko dinamično predavanje i informativne materijale četrdesetak djece i mladih upoznalo se s mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u Europi i izvan nje. Mnogim sudionicima to je bio prvi susret s Erasmus+ programom i Europskim snagama solidarnosti te prilikama koje im se nude. 

Eurodesk pop-up održao se u sklopu paneuropske kampanje Time To Move kojom se potiče mlade na mobilnost, a  događanje je organizirala  Info zona u suradnji s bibliobusnom službom Gradske knjižnice Marka Marulića. U planu je, prateći bibliobus, u narednim mjesecima  o mogućnostima mobilnosti iz prve ruke informirati i mlade u drugim manjim gradovima i općinama Splitsko-dalmatinske županije.

Info zona je multiplikator Eurodeska, europske informacijske mreže koja daje besplatne, kvalitetne i provjerene informacije o mobilnosti za mlade, promiče Erasmus+, Europske snage solidarnosti i ostale programe međunarodne mobilnosti te potiče aktivno građanstvo i razvoj politika za mlade.