Eto predstavlja novi album

17_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Eto / Press
Eto predstavlja novi album

Splitski psihodelični punk bend Eto 18. će svibnja u 19 h, u Split Circusu, predstaviti svoj album Mačak u prizmama, a s njim i video spot za singl Medo.

Splitski psihodelični punk bend Eto 18. će svibnja u 19 h, u Split Circusu, predstaviti svoj album Mačak u prizmama. Predstavit će i video spot za singl Medo, a nakon toga slijedi prigodna slušaona.

Eto je trenutno najmlađa snaga splitske psihodelični punk/rock scene, a postoji pune dvije aktivne godine. Bend iza sebe (za svoje godine) ima poprilično koncerata, a ujedno se mogu pohvaliti uspjesima kao što su polufinale HGF-a, Inkubator demo fest, te finale Imagine Festivala (na kojem su ujedno svirali pred ugodno popunjenim trgom Bana Jelačića u Zagrebu).

Prvi singl s albuma, Exodus, već su pustili u javnost, a drugi singl Medo, koji će predstaviti zajedno s albumom, priča sam za sebe. Za video je zaslužan Dominik Belančić, posvojeni 5. član benda, kako sami kažu.

>> Poslušaj singl Exodus

- Mačak u prizmama je crno bijela slika stvarnosti išarana našim avangardnim idejama i subjektivnim proživljavanjima koja su nas izvukla od sranja okolo... Naših 10 zapovijedi, zapisanih s osmjehom na licu, ali uz tužan pogled, uz veseli sprd, ali ozbiljan cilj... Da vas barem na trenutak odvedu na neko nepoznato mjesto - kažu članovi benda objasnivši zatim i da im je put do izdavanja albuma bio dug. - Pokraj sebe imali smo ljude koji su nas sputavali, ali imali smo i ljude koji su nas od prvog dana maksimalno podržavali kao mlade glazbenike koji imaju nešto svoje i ovo je dan kada im zahvaljujemo na tome - najavljuju promociju albuma.