Ethnoambient: fešta raznolikosti

12_07_2012 / 23:43h
Ethnoambient: fešta raznolikosti

U solinsku Gradinu i ove godine stiže fešta kulturne raznolikosti - petnaesti Ethnoambient. Uz glazbeni program održat će se i radionice izrade jednostavnijih glazbala i sviranja puhačkih glazbala.

U solinsku Gradinu i ove godine stiže fešta kulturne raznolikosti – 20. i 21. srpnja održati će se petnaesti Ethnoambient. U petak nam ponovo stiže Andrew Cronshaw, u društvu još troje izvođača iz Armenije, Australije i Finske, pod zajedničkim imenom Sans. Iste večeri nastupa i kućni bend festivala, neizostavni Kries.

Subota također donosi poznata lica – nakon 12 godina u Salonu se vraćaju Lo Cor de la Plana, francuski bend koji karakterizira višeglasno pjevanje i udaraljke. Te večeri ćemo upoznati i mađarski dvojac Rohoncz Music Manufactory koji koristi glazbenu ostavštinu predaka kao podlogu za improvizacijske nadogradnje na žičanim i puhačkim instrumentima.

Karte za festival moći će se kupiti na ulazu, na dan održavanja, po cijeni od 50 kuna po danu.

Nauči izrađivati glazbala i puhati u glazbala

Ethnoambient i ove godine pruža priliku da se upoznate sa načinom izrade jednostavnijih glazbala i početnim tehnikama sviranja puhačkih glazbala. Radionice su besplatne, predznanje nije potrebno, materijal je osiguran – sve što morate napraviti je prijaviti se do 15. srpnja na mail [email protected].