Preko 300 projekata za Erasmus+

14_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pixabay
Preko 300 projekata za Erasmus+

Za područje visokog obrazovanja ugovoren je 71 projekt, a za područje mladih 72, no očekuje se da će ta brojka rasti nakon što se pribroje podaci sa zadnjeg natječajnog roka.

Na ovogodišnjem natječaju za program Erasmus+, prema do sada prikupljenim podacima, odobreno je 309 projekata čija ukupna vrijednost prelazi 25,5 milijuna eura, piše mobilnost.hr. Budući da je natječaj zaključen 8. listopada 2019., u podatke nisu uključeni projekti prijavljeni na posljednjem roku, stoga se očekuje da će broj ugovorenih projekata još rasti. S obzirom na to da je korisnicima na raspolaganju bilo više od 31 milijun eura, procjena je da će se i ove godine ostvariti gotovo stopostotnu ugovorenost raspoloživih sredstava.

U području općeg predškolskog i školskog obrazovanja ugovorena su 82 projekta. Usto, ugovoreno je 150 partnerstava u kojima hrvatske škole sudjeluju isključivo kao partneri. U strukovnom obrazovanju i osposobljavanju ugovoreno je 60 projekata, a u obrazovanju odraslih 24. Za područje visokog obrazovanja ugovoren je 71 projekt, a za područje mladih 72, no očekuje se da će ta brojka rasti nakon što se pribroje podaci sa zadnjeg natječajnog roka.

Prema trenutačno dostupnim podacima, u ovogodišnjim projektima mobilnosti sudjeluje više od 9 000 osoba. Ukupno je od početka provedbe ove generacije programa od 2014. do danas registrirano više od 45 tisuća sudionika programa Erasmus+, a najviše ih je u području visokog obrazovanja. Ukupno se u Erasmus+ uključilo 845 organizacija i ustanova iz Republike Hrvatske, od kojih 531 odgojno-obrazovna ustanova.

Pred nama je posljednja godina ove generacije programa Erasmus+. Za novo provedbeno sedmogodišnje razdoblje očekivanja su vrlo optimistična te bi, prema dosadašnjim najavama, budžet trebao biti znatno veći.