Energičan intro brkatih mladića

17_11_2012 / 09:51h  |  Autor: Antonia Stipić  |  Foto: Luka Kivela
Energičan intro brkatih mladića

Na splitskoj rivi šator je razapeo novi klub prikladnog imena Split Circus. Riva, inače rezervirana za lakše note, u četvrtak navečer se rasplesala u ritmu hitova legendarnih Brkova.

Na splitskoj rivi šator je razapeo novi klub prikladnog imena Split Circus. Riva, inače rezervirana za lakše note, u četvrtak navečer se rasplesala u ritmu hitova legendarnih Brkova. Oni nas od davne 2004. godine uveseljavaju genijalnim tekstovima i vještim muziciranjem miješajući žanrove te ismijavajući usput sve i svašta. Poklonici ovog zagrebačkog kvinteta pohrlili su ispuniti cirkus neprezahvalne akustike smješten u prostoru F- caffe-a te se prepustili više od sat ipo niske kultnih hitova turbo punk folk wellness atrakcije.

Nanizali su se Mala, Ja ne želi da budem ok, Nisam ja za tebe, Vrati se vrati, Ljepša si od mjeseca, Tolerancija, Opasno se drogiram, Hoću da budem svoj, Bolje da sam s frendovima rujno vino pio, Hrvat iz Gospića, Samo pijan mogu, Vjetrovi tuge, Dobro jutro tugo i uz još pokoju improvizaciju suvremenih songova izmamila se euforija dupkom ispunjenog kluba koji je s bendom euforično pjevao svaku pjesmu. Cvjetalo je meni cvijeće i Pjevaj mi sokole nešto prije ponoći završili su odlični energičan intro programa novog i prijeko potrebnog mjesta za izlaske te raspametili fanove u prvim redovima.

Malo je originalnijih bendova na našim prostorima i odabir, kako bi to Zlatko Gall rekao, vraški dobrih brkatih mladića nije mogao biti bolji početak svirki uživo u novootvorenom klubu, a najavljen je nastavak programa u sličnom duhu.

Pristupačne cijene pića i kontinuitet kvalitetnog koncertnog programa po popularnim cijenama zasigurno će ispunjavati ovaj prostor s obzirom da nema prevelike konkurencije, pogotovo tokom tjedna. Ne budimo nezahvalni i sitničavi pa da zamjerimo nemaštoviti interijer ili lošije ozvučenje jer ipak svako novo mjesto ovakve vrste je predragocjeno u moru monotone ponude noćnog života dalmatinske metropole. Odlična stvar je da se osim otkupa zlata netko odvažio i na poduzetnički pothvat prodaje dobre zabave. Izgleda da nam se napokon smiješi novo mjesto za izlazak…