Eksplozija rock zvuka u Sinju

02_12_2013 / 17:07h  |  Autor: KMaja  |  Foto: ilustracija
Eksplozija rock zvuka u Sinju

Subotnja atmosfera u bivšoj sinjskoj vojarni Ivan Nelipić bila je uzavrela usprkos hladnoj buri a visoka temperatura duguje se bendovima Riffovski i Andrija.

Atmosfera u bivšoj sinjskoj vojarni Ivaniš Nelipić bila je, u subotu navečer, uzavrela usprkos buri – prisutne su zagrijali i razdrmali Riffovski i Andrija.

Svirka je započela nešto prije 23 sata eksplozijom zvuka koju su proizveli Riffovski kao uvod u pjesmu Noć. Splitska je četvorka Sinjanima donijela masni gusti rock uz elemente punka, grungea i sludgea, te su, uz minimalnu komunikaciju s publikom u sat vremena nastupa izveli i Vrijeme sporo prolazi, Kad ostaneš sam, Dan dan i Stres. Isprva ponešto sramežljiva, publika se do kraja nastupa razbacala u prvim redovima, a posebno je žestoku reakciju izazvala Vaša lica. Nastup su zaključili pjesmom Revolucija, te pozornicu prepustili rijetko viđenim glazbenim zvijerkama na ovim prostorima.

Andrijina čeljad u predimenzioniranim crnim majicama s Andrijinim likom i imenom za početak je izveo izveo kratku tonsku probu kako bi pokušao popraviti što se popraviti može i osigurati publici što bolji doživljaj – prostor bivše vojarne nije najsretnije mjesto za postizanje kvalitetnog zvuka – pa je vokal iz publike davao upute toncu dok su instrumentalisti jamali na pozornici. Andrija, kako je poznato, premda njihovu glazbu nije moguće svrstati u neki određeni žanr, svira same hitove, pa nije čudno da se publika već nakon par minuta razbacala ne samo u prvim redovima, nego i po pozornici, pa je vokal dobio i dodatnog back vokala na pjesmi Bulja. Nakon Cirkuske procijenili su da zvuk na pozornici nije dovoljno jasan. – Daj u monitore čišći zvuk da ne bude samo njima dobro – rekao je pjevač. – I ja bi da se zabavim na Andrijinom koncertu!

Javna proba nastavljena je s Rojem 'čela, i nizom pjesama s albuma Borba bikova, Neumjerenost u iću, piću i krvoproliću, Grdna rano te Ne zove se nikako. Premda je publika cijelo vrijeme bila u elementu, kulminacija oduševljenja i porast broja skakača, pa čak i šutka, dogodili su se na pjesmi Konji. Ništa manje oduševljenja pred crnim siluetama nad zelenom i plavom podlogom koje su povremeno bile osvijetljene blicevima fotoaparata nije bilo ni na Kad nestane pameti, Uspori vrijeme u najbolje vrijeme i Prolom oblaka. Pjesma Divovi inspirirala je jednog mladića na salto s pozornice, a gaženje je nastavljeno s Mužjaci i To se bolje. – To je bilo to, fala – rekao je vokal, ali nakon reakcije publike nisu niti pokušali napustiti pozornicu, već su nastavili s Mal, običan, Albert te Bombe. – Ja sam krep'o – konstatirao je pjevač, ali svirka je išla dalje. Nakon Sve nose, sve gitarist je najavio definitivni završetak druženja. – Odsvirat ćemo posljednju zadnju stvar a onda možete u disko. Da ovaj put misle ozbiljno, potvrdio je i vokal. – Hvala. Mi smo bili Andrija iz Livna. Mi smo još uvijek Andrija al' nećemo više svirat – rekao je, i sa ostatkom benda, nakon sat i pol vremena žestoke svirke napustio pozornicu.