Eksplozija Punčki u O'Hari

02_04_2014 / 13:54h  |  Autor: Martina Melvan  |  Foto: Martina Melvan
Eksplozija Punčki u O'Hari

Subotnju večer u O'Hari uzdrmale su Punčke. Unatoč činjenici da publika i nije bila najbrojnija, te unatoč poteškoćama sa zvukom na samom početku nastupa, dinamika zvuka i glazbenog performansa nikog od prisutnih nije ostavila ravnodušnim.

Subotnju večer u O'Hari zajedno sa Splićanima uzdrmale su Punčke, relativno novo, žešće vinkovačko osvježenje rock scene. Ena Baćanović Ruby, Lucija Ivšić i Anja Tkalec, trio koji čini ovaj bend, posjetio je tako Split po treći put da bi pokazale što znaju i mogu.

Unatoč činjenici da publika i nije bila najbrojnija, te unatoč poteškoćama sa zvukom na samom početku nastupa, dinamika zvuka i glazbenog performansa nikog od prisutnih nije ostavila ravnodušnim. Iako iza sebe imaju tek jedan album, Sunčano s povremenom naoblakom, čije je vinil-izdanje upravo izašlo na tržište, osjetno je da zajedno sviraju već više od 6 godina. Sat vremena, koliko je trajao koncert, ispunile su odličnim autorskim uratcima koji daju nadu u povratak kvalitetnog zvuka na hrvatsku glazbenu scenu. (Rozga, pakuj kofere! - to se, nažalost, uzevši u obzir hrvatske glazbene preferencije, vjerojatno nikada neće dogoditi, ali ipak nada umire posljednja).

Lucija, vokalistica i gitaristica, dala je koncertu posebnu energiju, usudila bih se reći na tragu Angusa Younga, energetske bombe benda AC/DC. Potvrdila je to nedavno sama za hrvatsko izdanje Rolling Stonea ovim riječima: - Na koncertima kao da sam obuzeta. Znala sam i pasti s pozornice, a da to ne bih ni primijetila. Puca te adrenalin, skačeš, vičeš...

Na ovom zadnjem splitskom nastupu nije bilo padova, ali adrenalin se itekako osjetio. Unatoč relativno malenom prostoru pozornice, cure su uspjele učiniti da se doima dosta većim, a publika brojnijom.

Sve u svemu, može vam biti žao ako ste propustili ovaj glazbeno-vizualni vatromet, ali nadamo se da će cure posjetiti Split po četvrti put, s još bogatijim repertoarom i još uvijek bez padova s pozornice. Ipak želimo da sviraju neozlijeđene i pokažu svu energiju koju čuvaju za eksploziju na koncertima - baš kao što su to učinile na splitskom koncertu.