Ekran ulice obojit će Šibenik

13_06_2014 / 10:29h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Stipan Tadić (mural)
Ekran ulice obojit će Šibenik

Potencijal i značaj festivala urbane kulture Ekran ulice prepoznao je i Grad te ustupio lokacije mladim umjetnicima, koji će od 13. do 15. lipnja oslikavati šibenske zidove.

Najnoviji festival urbane kulture u Šibeniku zove se Ekran ulice, u skopu kojega će od 13. do 15. lipnja ulični umjetnici oslikati javne zidove.

Potencijal i značaj projekta odmah je prepoznao Grad na čelu s Gradonačelnikom koji je ustupio lokacije mladim umjetnicima. – Prikazali smo im kako bi oslikani zidovi na tim lokacijama izgledali puno zanimljivije i privlačnije te je Gradska uprava već od samog početka podupirala ideju projekta – objasnila je Milena Grudić iz udruge ŠUM na čiju je inicijativu festival pokrenut.
– Organizirali smo ovo događanje iz želje za razvijanjem tog oblika umjetnosti u Šibeniku – istaknula je Milena i dodala da street art subkultura u Šibeniku jednostavno ne postoji. A nije da nema zainteresiranih – na festivalu će, uz mnoge goste iz svih krajeva Hrvatske, sudjelovati i četiri šibenska umjetnika.
Doduše, još ne planiraju tražiti slobodan zid na kojem bi lokalni umjetnici mogli brusiti talent i izlagati svoj rad. – Ne vidim razlog zašto ne bi u budućnosti, ali sada je prerano govoriti o tome – rekla je Milena.

Zidove će u Šibeniku tijekom tri dana oslikavati Pekmezmed, Tifani Rubi, Lonac, Mirko Rastić, Miron Milić, Senk1, Orden, Prix, Stipan Tadić, Svenki Vidoviti i M_1300.