Edukacija o zagovaranju

28_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Naš Hajduk
Edukacija o zagovaranju

Udruga Naš Hajduk organizira jednodnevnu edukaciju na temu zagovaranja. Edukacija će se održati 11. lipnja od 9 do 14 sati u prostoru Beton kina. Namijenjena je predstavnicima organizacija civilnog društva kao i svim ostalim zainteresiranim građanima.

U sklopu projekta "(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja" Naš Hajduk organizira jednodnevnu edukaciju na temu zagovaranja. Edukacija će se održati 11. lipnja 2018. od 9 do 14 sati u prostoru Beton kina (zgrada Doma mladih, Ulice slobode 28, ulaz sa strane Ekonomske škole).

Zagovaranje uključuje niz aktivnosti kao što su kampanje, umrežavanje različitih aktera, stvaranje pritiska organizacijom javnih događanja i slično koje dovode do održivih i pozitivnih promjena u društvu. Svaka organizacija civilnog društva samim svojim djelovanjem provodi zagovaranje. Ono što je u tom procesu bitno je znati razmišljati strateški - prepoznati ključne aktere koji mogu doprinijeti rješavanju određenog problema, odabrati najprikladnije alate koji će rezultirati što većim utjecajem na ciljane skupine i postaviti realne i dostižne ciljeve.


Edukacija se provodi s ciljem osnaživanja zagovaračkih kapaciteta organizacija civilnog društva kroz stručno predavanje, praktični rad, ali i razmjenu međusobnih iskustava.
Namijenjena je predstavnicima organizacija civilnog društva kao i svim ostalim zainteresiranim građanima.

Edukaciju provodi Milan Koštro, stručnjak za zagovaranje i komunikaciju.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti online obrazac.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.